Benzina și motorina s-au ieftinit cu 5 bani pe litru, în weekend, după săptămâni de scumpiri. Compensarea cu 50 de bani pe litru de carburant s-ar putea prelungi și anul viitor. Cel puțin asta a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu. 

În contextul crizei economice și războiului din Ucraina, decizia cu privire la compensarea cu 50 de bani pe litru de carburant va fi luată în a doua jumătate a lunii decembrie.

Ministrul Energiei – Virgil Popescu a declarant că dacă va fi nevoie, Guvernul va lua o hotărâre ca această subvenție să fie prelungită și după data de 1 ianuarie a anului viitor.

„Să vedem în decembrie. În a doua parte a lui decembrie cred că va fi luată această decizie. Vom discuta şi vom vedea. Să ştiţi că avem semnale din piaţă că nu e chiar aşa corectitudine, totuşi. Dacă la prima variantă nu s-a permis revânzarea, acum Ministerul de Finanţe a venit cu ordonanţa şi noi am fost de acord să permitem şi revânzarea către companii şi există suspiciuni că se cere de două ori pentru acelaşi litru, se cer de două ori aceşti 25 de bani. S-a intervenit în Parlament. Noi vrem bună credinţă, dar vrem şi cerem bună credinţă, dar vrem să fie şi respectată. Hai să fim oameni si să respectăm acest lucru. Sigur, am văzut aceste lucruri şi revenim la normal”, a declarat ministrul Energiei.

„Deocamdată a fost o scădere de preţuri, după care a urmat, după decizia OPEC  de scădere a producţiei, a urmat o uşoară creştere a preţului barilului. Este stabilizat în momentul de faţă”, a explicat ministrul Energiei.

Întrebat ce se va întâmpla când nu va mai exista această subvenţie, Virgil Popescu a spus că dacă nu ar exista subvenţia, preţul va crește cu 50 de bani. „Dar să nu facem supoziţii, să vedem ce se întâmplă în decembrie şi cred că dacă va fi necesar, Guvernul va lua această decizie”.

Articolul precedentCrește suprafața afectată de secetă. 16.000 de fermieri din toată țara vor primi ajutor de la stat
Articolul următorVirgil Popescu, anunțul momentului: „Niciun român NU va plăti mai mult de 1,3 de lei pe kilowatt-oră” – Noua variantă de calcul la facturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau