În direct la Realitatea Plus, ministrul Finanțelor a declarat că cei din Comisia Europeamă ar putea declanșa procedurile de deficit excesiv.

„Deficitul bugetar pentru acest an este unul mare, în jur de 4%, dar rectificarea bugetară va arăta cifra exactă, avem de muncă la rectificarea bugetară și suntem în discuții cu ministerele, dar așa arată în acest moment. Asta este situația pe care am moștenit-oacum. Eu cred că este de datoria noastră se le spunem românilor unde suntem. Și aș mai adăuga faptul că soluții pentru remedierea situației sunt foarte puține. Dar pentru anul acesta în nici un caz nu mai putem salva situația, deficitul prezentat va fi de 4%. Poate că vor reuși pe ultima sută de metri să mai colectăm ceva să aducem mai jos deficitul, aici avem discuții și cu ANAF și cu mai multe instituții, dar așa cum arată acum situația, deficitul este de 4%. Nu vreau să încep discuțiile despre începerea procedurilor de deficit excesiv, pentru că aici este decizia Comisiei Europene, dar acum căutăm soluții pentru a evita acest lucru, pentru a ține situația sub control. Este o situație care nu a fost prezentată anterior, nu ni s-a spus despre aceste deficite la Casa de Pensii, la Contribuții la TVA, nu ni s-a spus nimic. Noi le-am gasit acum acolo”, a declarat ministrul Finanțelor Florin Cîțu.

Orice construcţie de buget trebuie făcută având în vedere tratatele internaţionale semnate de România, respectiv Tratatul de la Maastrich şi Pactul Fiscal, pentru că altfel va trebui să facem derogări de la lege, a declarat joi seara, la Realitatea Plus, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu

„Orice construcţie de buget suntem constrânşi să o începem având în vedere tratatele internaţionale semnate de România, Maastrich şi Pactul Fiscal.(..) întotdeauna am spus că trebuie să avem aceste tratate în minte când facem bugetul, pentru că altfel trebuie să facem derogări de la lege.(…) pornesc de la două lucruri, tratatele şi legislaţia în vigoare şi vom vedea cum le punem cap la cap. Este dificil, dar nu imposibil şi vom veni cu soluţii”, a spus Cîţu.

Articolul precedentCOTAR cere demiterea „urgentă” a lui Bogdan Chirițoiu de la conducerea Consiliului Concurenței
Articolul următorBanca Europeană de Investiţii își schimbă strategia de finanțare