Echipele de comisari ANPC din cadrul Comandamentului Litoral 2022 au verificat modul în care este respectată legislaţia în domeniu în marile magazine de tip supermarket din sudul litoralului Mării Negre. S-au aplicat amenzi de 235.000 de lei.

ANPC anunţă, sâmbătă seară, că au fost verificate, în această perioadă, în Mangalia, magazinele Carrefour, Lidl, Kaufland şi Mega Image, precum şi magazinul Lidl din Eforie Nord.  

Comisarii au aplicat 4 avertismente şi 9 amenzi contravenţionale în valoare totală de 235.000 lei.  Au oprit temporar de la comercializare produse alimentare în valoare de peste 4.600 lei şi au dispus oprirea definitivă de la comercializare a unor produse alimentare în valoare de peste 10.000 lei.  

S-a mai dispus:  oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor a tuturor magazinelor controlate, a fost propusă închiderea temporară a magazinelor pe o perioadă de până la 6 luni a tuturor magazinelor controlate , a fost propusă încetarea practicilor conerciale incorecte pentru 3 dintre magazine. 

Printre neregulile  constatate de către comisarii ANPC:   comercializarea de legume şi fructe depreciate sau cu calibre diferite, având o categorie de calitate inferioară faţă de cea declarată , depozitarea neconformă a produselor alimentare  , comercializarea unor produse congelate cu gheaţă în exces pe produs , nerespectarea regimului promoţiilor (comercializarea unor produse tip ”7+1” fără a avea produsul de referinţă la vânzare, nespecificarea perioadei de desfăşurare a promoţiilor, produse aflate în promoţie deşi perioada era depăşită) , lipsa condiţiilor de igienă corespunzătoare în spaţiul de comercializare, de depozitare şi de producţie a pâinii, practici comerciale incorecte – nerespectarea denumirii corecte a produsului în conformitate cu ingredientele conţinute  , neconcordanţă între preţului produsului la raft şi cel perceput la casa de marcat/

„Interesant este că, până la finalizarea acţiunilor de control, parte dintre consumatorii aflaţi la cumpărături erau mai tare intrigaţi de acţiunea noastră decât de deficienţele găsite acolo. Suntem pe teren pentru a le proteja sănătatea şi pentru a transmite operatorilor economici că trebuie să respecte consumatorii. Din nou vitrine murdare, din nou legume şi fructe cu deprecieri, din nou se uită că o parte a profitului trebuie reinvestită. Va trebui să trecem la măsuri mult mai dure şi săptămâna aceasta o vom dedica discuţiilor cu structurile centrale ale marilor lanţuri de magazine”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentMinistrul Economiei: „Doar producând în România vom scapa de criza dependenței de importuri”
Articolul următorFacturile EXPLODEAZĂ: românii fac economie la energie și la gaze – Datele arată un consum mai mic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau