Combinatul ArcelorMittal, curtat de două companii din Brexit

Combinatul siderurgic de la Galați, Arcelor Mittal, a fost inclus în strategia de extindere a două mari companii britanice – British Steel și grupul industrial Liberty House -, care sunt interesate să cumpere cea mai mare topitorie de oțel din România, scrie presa londoneză.

Grupul Arcelor Mittal trebuie să vândă combinatul pentru a putea cumpăra Ilva, cel mai mare producător de oțel din Europa, evitând astfel practicile anticoncurențiale de care ar putea fi acuzat, potrivit Financial Times.

Cei doi potențiali cumpărători nu au confirmat, deocamdată, informațiile.

Un reprezentant al Greybull Capital, proprietarul British Steel, a declarat că există interes pentru oportunități de extindere.

Totodată, Liberty House a fost implicată în numeroase tranzacții în ultimii ani, cea mai recentă fiind achiziția unei companii olandeze anul trecut.

British Steel are peste 5.000 de angajați și a ieșit din grupul Tata Steel în 2016, în urma unui proces de restructurare a multinaționalei indiene.

Liberty House a fost fondată în 1992, în Marea Britanie, de  omul de afaceri Sanjeev Gupta, de origine indiană. Compania a cumpărat, anul trecut, divizia de oțel special a Tata Steel cu 100 de milioane de lire sterline.

ArcelorMittal a primit, în iunie, aprobarea Comisiei Europene pentru preluarea companiei italiene Ilva, cu condiția ca grupul controlat de magnatul indian Lakshmi Mittal să renuțe la o parte din activele europene, inclusiv combinatul de la Galați.

Articolul precedentDecizie surpriză: Arabia Saudită renunță la listarea gigantului petrolier Aramco
Articolul următorRata șomajului, 3,50%, în iulie, 305.369 persoane fără servici. Absolvenții îngroașă rândurile

Comments are closed.