Coinbase, celebrul start-up de criptomonede, a ajuns să valoreze 8 miliarde de dolari

Cu toate că prețul unui Bitcoin a scăzut drastic în acest an, valoarea celebrului exchange Coinbase a crescut fulminant.

Compania din San Francisco a anunțat, marți, o rundă de atragere de fonduri în valoare de 300 de milioane de dolari, ceea ce înseamnă că valoarea Coinbase a ajuns la 8 miliarde de dolari făcând-o, astfel, una dintre cele mai apreciate companii de acest gen din Statele Unite. Acest aspect marchează o creștere masivă față de valoarea sa anterioară, care a fost de 1,6 miliarde dolari, la începutul lunii august 2017.

Seria E de finanțare a fost condusă de Tiger Global Management, cu participanți precum Andreessen Horowitz, Y Combinator Continuity, Wellington Management și Polychain.

Coinbase intenționează să utilizeze fondurile respective pentru a „accelera adoptarea criptomonedeleor și a activelor digitale”, a declarat președintele și directorul executiv al Coinbase, Asiff Hirji, într-o declarație publicată marți, citată de CNBC.

Compania, cea mai cunoscută platformă de tranzacționare în Statele Unite, este văzută ca un cap de afiș pentru industria nou-născuta industrie cripto. Faptul că a reușit să atragă de partea sa unii dintre principalii investitori cu capitaluri de risc, a fost văzută ca un semn pozitiv pentru viitorul criptovalutelor.

Bitcoin și alte criptovalute au pierdut mai mult de 65% din valoarea lor de la maximele istorice consemnate în luna decembrie 2017, ca urmare a scăderii abrupte a interesului clienților de retail pentru această categorie de active. Dar Coinbase a redirecționat banii susținând un plan general de a răspunde cerințelor investitorilor instituționali. În acest an, a lansat o suită de oferte dedicate investitorilor profesioniști. Una dintre ele, Coinbase Custody, a primit aprobarea de reglementare, săptămâna trecută, din partea Departamentului de Servicii Financiare din New York.

Recent, Coinbase a încheiat un parteneriat cu o altă entitate din zona criptovalutelor pentru a susține o criptomonedă ce are dolarul ca activ de bază, cunoscută sub numele de „monedă stabilă (stable coin)”. Coinbase a declarat, marți, că s-a concentrat pe depășirea decalajului dintre monedele fiat și criptovalute pe piețele reglementate și, în plus, dezvoltânduși gama de servicii oeferite astfel încât să poată atrage ”mai multe fonduri instituționale în acest spațiu”.

Capitalul proaspăt atras ar trebui să ajute Coinbase să realizeze acest demers, adăugând noi active popularei platforme de tranzacționare.

Articolul precedentProfit net de peste 130 de milioane de lei la nouă luni pentru grupul Garanti
Articolul următorFacebook raportează câștiguri în creștere dar ratează estimările privind veniturile și utilizatorii zilnici

Comments are closed.