CNAIR, cadou de 6,4 milioane de euro, din banii noștri, firmei VESTA, chiar în Ajunul Crăciunului. TUNUL financiar care-i va surprinde chiar și pe procurorii DNA

Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, mai exact pe 23 decembrie 2020, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin directorul său general, Mariana Ioniță, atribuia un contract în valoare de 31.660.630 lei (6,4 milioane de euro), fără TVA, asocierii formate din MARAD CONCEPT SRL (unde actionar este și Radu Spirea, de la VESTA) și NET PLUG SRL (firma săgeată a aceluiași Radu Spirea). Oferta  lor, declarată câștigătoare, reprezintă 97,6% din valoarea estimată a achiziției, deși contractul putea fi derulat de o societate de-a CNAIR, respectiv CESTRIN, cu numai 50.000 de euro.

MARAD, firma detinuta de Magdalena Danciu, partenera de business a celebrului Radu Spirea, patronul VESTA INVESTMENT, s-a asociat cu necunoscuta companie NET PLUG, pentru a furniza CNAIR un sistem de management al semnalizarii rutiere verticale, orizontale si al elementelor pasive de siguranta rutiere.

Din datele furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului, NET PLUG – avand ca unic asociat pe Victor Leu – a fost infiintata in 2012, dar incepe sa lucreze efectiv abia din anul 2016, cand in scena intra prolificul Radu Spirea. 

NET PLUG, in calitate de Prestator, incheie un contract cu firma VESTA INVESTMENT, in calitate de beneficiar, pentru implementarea unui sistem ERP (Enterprise Resource Planning), livrat celui din urma in luna iunie 2019… tocmai la timp pentru a se inscrie la licitatia aranjată. Cu doar trei angajați, prin grija lui Radu Spirea, NET PLUG si-a obținut experienta necesara participarii la licitatie, prin încheierea unor procese verbale (nu facturi!!!) cu VESTA INVESTMENT, pentru ca sereleul de buzunar să poată declara o cifră fictivă de afaceri prevăzută în caietul de sarcini.

Reteta, se pare, este una simpla – marca inregistrata Radu Spirea – inventezi un produs, scrii apoi un caiet de sarcini, cu dedicatie, si prietenosul CNAIR ti-l atribuie la o valoare cat mai apropiata de cea estimata (adica spre maxim).

Daca in decembrie 2019, fostul directorul general dadea castigatoare oferta asocierii ELSACO SOLUTIONS  si GREENSOFT, la 18.955.000 lei fara TVA (reprezentand 58,5%), doamna Mariana Ionita a gasit de cuviinta sa revina, cu sprijinul nemijlocit al partenerului traditional al VESTA INVESTMENT – si vorbim aici de CNSC – atribuind la finele anului 2020, in ajunul Craciunului, partenerei lui Radu Spirea un cadou in valoare de 31.660.630, adica 97,6% din valoarea estimata a achizitiei.

Nu a mai contat ca NET PLUG, o firma necunoscuta pe piata serviciilor IT, a avut practic un singur client, pe VESTA, nici ca MARAD inseamna MA(gdalena)RA(du), tot la fel cum pe dna. Mariana Ionita nu a interesat-o ca aceste asa-zise servicii ar fi putut fi foarte bine furnizate prin CESTRIN (Centrul de Studii Tehnice Rutiere si Informatica), adica nici mai mult nici mai putin decat organismul de strategie si de dezvoltare tehnica a CNAIR!

Fostul director juridic al CNAIR: „ATENȚIE, contractul de 30 de milioane putea fi făcut de CESTRIN cu 30-50.000”

Alin Goga a fost Diretorul Juridic al CNAIR și este un bun cunoscător al jocurilor de culise din companie și din piață.

El a reacționat imediat după ce în presă a apărut un articol cu titlul „DNA scormonește printre licitațiile trucate de la CNAIR”, venind cu completări:
„Mișto e faptul că, din câte îmi confirmă surse apropiate licitației, contractul de circa 30 de milioane de lei a fost dat unei firme în spatele căreia ar fi un extrem de influent fost președinte al Consiliului de Administrație al CNAIR/CNADNR, precum și un fost director general CNAIR/CNADNR, la care au „contribuit generos” cei de la CNSC și unii de la Curtea de Apel București!

Ca fapt divers, aplicația menită „să numere”/să inventarieze semnele de circulație din România sau cam așa ceva și pentru care compania de drumuri plătește, ATENȚIE MARE, circa 30 de milioane de lei, poate fi făcută la CESTRIN cam cu 30-50.000 (așa spun gurile rele, dar bune și credibile)!”, scria Alin Goga, pe Facebook. Si, uite asa, Goga ne-a luminat…

Net Plug apartine, indirect, lui Narcis Neaga. Cei aproximativ 330.000€ au fost platiti, in mod real, de catre Vesta, drept tribut fostului director general al CNAIR, nu de alta, dar 5% dintr-un contract de peste 6 milioane de Euro nu reprezinta mare lucru, cu atat mai mult cu cat nici nu ai de facut mai nimic si nici cheltuieli de suportat.  

Astfel, Vesta a reusit din nou sa impuste doi iepuri dintr-un singur foc: 1. si-a achitat „tributul” catre Neaga, si 2, a creat experienta similara pentru ceea ce aveau sa semneze in decembrie 2020, in ajun de Craciun!

Vesta Investment SRL a intrat de foarte mulți ani în grațiile CNAIR – abonată la contracte cu statul

Vesta Investment SRL a mai fost implicată în scandaluri ce vizau primirea unor contracte suspecte. În 2007, spre exemplu, a șocat prin obținerea monopolului asupra truselor medicale auto. Pracic, toți șoferii din România erau obligați să cumpere truse Vesta, deși piața gemea de truse medicale venite din spațiul european, acreditate internațional.

În 2008, cu ocazia organizării Summitului NATO la București, Vesta Investment a încasat suma de 1,9 milioane euro pentru asigurarea balizelor de plastic cu ajutorul cărora s-a creat culoarul unic de transport pe care s-au deplasat mașinile cu șefii de stat din NATO, de la Aeroportul Henri Coanda până în centrul Bucureștiului.

Consiliul Concurenţei a amendat 4 companii pentru trucarea unor licitaţii, printre care și Vesta Investment SRL

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 3.182.184 lei (aprox. 667.000 euro) patru companii pentru trucarea unor licitaţii privind achiziţionarea de indicatoare rutiere şi/sau lucrări de marcaje rutiere. 

Amenzile au fost aplicate astfel: Vesta Investment SRL – 725.267 lei; Helvespid SRL 21.843 lei; Loial Impex SRL – 1.504.279 lei; Girod Semnalizare Rutieră SRL – 930.795 lei. 

Investigaţia Consiliului Concurenţei a vizat atât licitaţii publice, organizate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere sau alţi administratori de drumuri (consilii locale, de exemplu), cât şi licitaţii private, organizate de antreprenorii de lucrări de reabilitare/modernizare/construcţie de drumuri publice, care erau obligaţi să asigure şi semnalizarea rutieră, notează presa

Astfel, în cadrul investigaţiei declanşate în anul 2017, autoritatea de concurenţă a constatat existenţa a două înţelegeri anticoncurenţiale, ce au avut ca scop eliminarea concurenţei prin coordonarea comportamentului companiilor în cadrul licitaţiilor publice şi/sau private.

Vesta Investment SRL, Helvespid SRL şi Loial Impex SRL au făcut schimb de informaţii sensibile concurenţial şi şi-au adaptat comportamentul în contextul participării la licitaţii, fie ca ofertanţi individuali, fie ca membri ai unei asocieri, astfel încât să nu se concureze între ele. Eliminarea concurenţei a condus la atribuirea contractelor pentru indicatoare rutiere şi/sau lucrări de marcaje la preţuri mai mari, în perioada 2010-2017.

De asemenea, în perioada 2009 – 2016, firmele Girod Semnalizare Rutieră SRL şi Loial Impex SRL şi-au adjudecat contractele la preţuri mari deoarece şi-au coordonat comportamentul şi au depus oferte astfel încât să nu se concureze la licitaţiile (publice sau private) de comercializare a indicatoarelor rutiere.

În cadrul procedurii de clemenţă, Vesta Investment SRL şi Loial Impex SRL au furnizat o serie de documente şi informaţii ce au avut o contribuţie semnificativă la probarea faptei şi, ulterior, au recunoscut fapta anticoncurenţială, beneficiind, prin urmare, de o reducere a amenzii.

De asemenea, Helvespid SRL a recunoscut încălcarea Legii concurenţei, fapt ce a condus la reducerea amenzii aplicate acesteia.

În perioada investigată, companiile Helvespid SRL si Girod Semnalizare Rutieră SRL furnizau doar indicatoare rutiere, iar Vesta Investment SRL şi Loial Impex SRL realizau marcaje rutiere, dar furnizau şi indicatoare. 

3497 COMENTARII

 1. This deѕign is wicked! Youu certainly know һow to keep a reader entertained.

  Bеtween your wit and your videos, I was almoѕt moved
  to start mmy own blog (well, almost…HaᎻa!) Excellent job.
  I rеally l᧐ved what you had to say, and moгe
  than that, how you presented it. Too cool!

  Feel free to visit my weƄ blog – check cashing payday loans

 2. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these Second Life websites and blogs

 3. how to upload photo to tinder

  CNAIR, cadou de 6,4 milioane de euro, din banii noștri, firmei VESTA, chiar în Ajunul Crăciunului. TUNUL financiar care-i va surprinde chiar și pe procurorii DNA – Realitatea Financiară

 4. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl articles and blogs

 5. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a video game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life authors and blogs

 6. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl authors and blogs

 7. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these Second Life articles and blogs

 8. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life authors and blogs

 9. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life articles and blogs

 10. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these second life articles and blogs

 11. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a video game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these Second Life websites and blogs

 12. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life websites and blogs

 13. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life articles and blogs

 14. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life articles and blogs

 15. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these second life authors and blogs

 16. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life authors and blogs

 17. Hello, this weekend is good designed for me, for the reason that this occasion i am reading this great informative piece
  of writing here at my home.

 18. Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for?
  you made blogging look easy. The overall look of your
  site is fantastic, let alone the content!

 19. I believe this is among the so much important information for me.
  And i’m happy studying your article. However want to
  statement on some general issues, The web site taste is great, the articles is really excellent :
  D. Just right activity, cheers

 20. I blog frequently and I seriously thank you for your information.
  The article has truly peaked my interest. I’m going to book mark your website and
  keep checking for new information about once per week.
  I opted in for your Feed too.

 21. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished
  to say that I have really enjoyed browsing your blog posts.
  After all I will be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

 22. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great.
  I do not know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

 23. Do you have a spam issue on this site; I also am a blogger, and
  I was wanting to know your situation; many of us have developed
  some nice procedures and we are looking to swap techniques with
  other folks, be sure to shoot me an e-mail if interested.
  cheap flights http://1704milesapart.tumblr.com/ cheap flights

 24. CNAIR, cadou de 6,4 milioane de euro, din banii no?tri, firmei VESTA, chiar in Ajunul Craciunului. TUNUL financiar care-i va surprinde chiar ?i pe procurorii DNA – Realitatea Financiara where to buy ivermectrin for humans buy ivermectin online buy ivermectin at ivermectino stromectol piller

 25. CNAIR, cadou de 6,4 milioane de euro, din banii no?tri, firmei VESTA, chiar in Ajunul Craciunului. TUNUL financiar care-i va surprinde chiar ?i pe procurorii DNA – Realitatea Financiara buy keflex zithromax azithromycin antibiotics over counter z pack antibiotic 250mg

 26. Холостячка 2 сезон https://bit.ly/39ioLkW Смотреть онлайн шоу Холостячка 2 сезон на СТБ.
  Пост шоу можно смотреть тут. Холостячка стб 2 сезон 1-2 серия

 27. Русские Горки Русские Горки Смотрите новые серии исторической саги «Русские горки» онлайн в хорошем качестве сразу после эфира.

 28. Cмотреть новый сезон онлайн, Озвучка – Перевод Амедиа, LostFilm, AlexFilm, BaibaKoTV Игра в кальмара 2 сезон 1 серия Проект «Анна Николаевна», Настоящий детектив, Убивая Еву, Тень и Кость, Бывшие, Пацаны – все серии, все сезоны.

 29. Cмотреть все сезоны и серии онлайн, Озвучка – Перевод HDrezka Studio, Jaskier, NewStudio, байбако Игра в кальмара 2 сезон 1 серия Великая, Элита, Половое воспитание / Сексуальное просвещение, Убийства в одном здании, Бывшие, По ту сторону изгороди – все серии, все сезоны.

 30. This is the site of the RABUDOLL factory that sells the finest love dolls in Japan. You can easily get Real Doll at a super-discount price.
  ◆ We will deliver to customers with peace of mind, speed, and reliability at an ultra-cheap price.
  MOMO Doll

 31. We’re a bunch of volunteers and opening a brand new scheme in our community. Your site offered us with valuable info to work on. You’ve performed a formidable job and our entire neighborhood will be grateful to you.|

 32. Pretty element of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to
  say that I get in fact enjoyed account your weblog posts.

  Anyway I will be subscribing on your feeds and even I success you get right of entry to consistently quickly.

 33. Hi! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one? Thanks a lot!|

 34. always i used to read smaller posts which also clear their motive, and that is also happening with this piece of writing which I am reading here.|

 35. I do accept as true with all the concepts you have offered for your post. They are very convincing and will certainly work. Nonetheless, the posts are very quick for beginners. Could you please prolong them a bit from next time? Thanks for the post.|

 36. Asking questions are in fact pleasant thing if you arenot understanding something totally, but this piece of writingoffers fastidious understanding yet.

 37. Aw, this was a very good post. Taking the time and actual effort to generate a good article… but what can I say… I put things off a whole lot and don’t seem to get anything done.

 38. hi!,I really like your writing very a lot!proportion we keep up a correspondence more about your post on AOL?I require an expert on this house to solvemy problem. May be that’s you! Taking a look ahead to see you.

 39. I’m still learning from you, while I’m improving myself. I definitely love reading all that is posted on your blog.Keep the posts coming. I loved it!

 40. Hello There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I’ll be sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I’ll certainly return.|

 41. Hello, i feel that i noticed you visited my web site so i came to return the prefer?.I’m attempting to in finding issues to enhance my website!I assume its adequate to make use of a few of your concepts!!|

 42. Befitting drink of oral ivermectin cost. ivermectin tablets is best enchanted as a sole measure with a non-restricted glass (8 ounces) of damp on an remove inclination (1 hour before breakfast), unless otherwise directed nearby your doctor. To forbear unburden up your infection, take this medication systematically as directed. Your doctor may desire you to remove another measure every 3 to 12 months. Your doctor may also dictate a corticosteroid (a cortisone-like medicine) championing unfailing patients with river blindness, particularly those with cold symptoms. This is to steal reduce the sore caused by means of the destruction of the worms. If your doctor prescribes these two medicines together, it is formidable to abduct the corticosteroid along with http://stro-me-ctol.com. Take them undeniably as directed by your doctor. Do not miss any doses. Dosing. The measure of this medicine force be contrastive on particular patients. Observe your doctor’s orders or the directions on the label. The following data includes at best the common doses of this medicine. If your quantity is different, do not modify it unless your doctor tells you to do so. The amount of medicament that you take depends on the tenacity of the medicine. Also, the few of doses you abide each era, the epoch allowed between doses, and the length of notwithstanding you withstand the remedy depend on the medical problem instead of which you are using the medicine.

 43. I’m curious to find out what blog platform you have been working with? I’m experiencing some minor security problems with my latest site and I would like to find something more risk-free. Do you have any suggestions?|

 44. I have been exploring for a little for any high-quality articles or blog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this site. Reading this information So i am glad to convey that I’ve an incredibly good uncanny feeling I discovered just what I needed. I such a lot undoubtedly will make sure to don?t omit this web site and give it a look on a constant basis.|

 45. Hi would you mind letting me know which web host you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you suggest a good hosting provider at a fair price? Thanks, I appreciate it!|

 46. 74ALVT162244DL,118 is available. We are distributor of NXP Semiconductors / Freescale 74ALVT162244DL,118. Buy 74ALVT162244DL,118 IC BUFF DVR TRI-ST 16BIT 48SSOP.

 47. This design is wicked! You certainly know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!|

 48. I was curious if you ever thought of changing the page layout of your website? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or two pictures. Maybe you could space it out better?|

 49. I blog frequently and I genuinely thank you for your content.Your article has really peaked my interest.I will bookmark your blog and keep checking for new information about once per week.I subscribed to your Feed as well.

 50. come assumere viagra [url=http://acquistarevgr.com/#]dove comprare viagra senza ricetta [/url] prodotti naturali che sostituiscono il viagra quante compresse ci sono in una scatola di viagra

 51. Fantastic goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re just extremely great. I really like what you have acquired here, certainly like what you’re stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it sensible. I cant wait to read much more from you. This is actually a tremendous website.|

 52. Heya are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you need any coding knowledge to make your own blog? Any help would be really appreciated!|

 53. First off I would like to say fantastic blog! I had a quick question in which I’d like to ask if you do not mind. I was curious to know how you center yourself and clear your thoughts before writing. I’ve had a tough time clearing my thoughts in getting my thoughts out. I do enjoy writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are generally lost just trying to figure out how to begin. Any ideas or hints? Thank you!|

 54. Thanks for all your efforts that you have put in this. very interesting information. „If a man writes a book, let him set down only what he knows. I have guesses enough of my own.” by Johann Wolfgang von Goethe.

 55. Appreciating the persistence you put into your blog and in depth information you offer. It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same out of date rehashed information. Great read! I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.|

 56. Very well written article. It will be beneficial to anybody who employess it, as well as yours truly :). Keep up the good work – can’r wait to read more posts.

 57. Hello there, You’ve done a fantastic job. I’ll certainly digg it and personally recommend to my friends. I’m sure they will be benefited from this website.|

 58. It’s really a great and useful piece of information. I’m glad that you shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

 59. It’s an remarkable piece of writing for allthe internet users; they will obtain benefit from it Iam sure.

 60. Greetings! I know this is somewhat off topic but I waswondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form?I’m using the same blog platform as yours and I’mhaving trouble finding one? Thanks a lot!

 61. Hmm it looks like your website ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything. Do you have any suggestions for newbie blog writers? I’d genuinely appreciate it.|

 62. Amateur Casting Couch Czech Euro Gag Interactive Lactating Maid Pool Pussy Fisting Russian Swedish Up-skirt Vintage

  Online Google Play Best XXX Movies. Big tits big ass big cock FREE videos found on XVIDEOS for this search. Watch Big Tits Big Ass Big Dick porn videos for free, here on Pornhub.com. Discover the growing collection of high quality Most Relevant XXX movies. Popular huge videos. All things massive: boobs, cocks and asses. Related: indian mom bbw bbc huge tits shemale cheating sleeping big ass anal big cock sister. Watch Free Big Tits, Big Ass, Big Cock Porn Video In HD [url=https://inass.co/]massage porn video[/url]
  Take in dotty Porn Videos, Porno Coitus Tube & XXX Pornography. Non-stationary Porn Movies – Unrestrained Iphone Coupling, Android XXX. Loose of charge Porn Movies, cam video porn
  Thriving to bed Thrilling picture, XXX Porno Videos & Full-grown

 63. I seriously love your blog.. Very nice colors & theme. Did you make this website yourself? Please reply back as I’m looking to create my very own blog and would like to learn where you got this from or exactly what the theme is named. Thanks!|

 64. Aw, this was a really nice post. In concept I wish to put in writing like this moreover – taking tme and preciseeffort to make aan excellent article… but what can I say…I procrastinate alot and certainly not appear to get something done.

 65. Heya! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no backup. Do you have any methods to stop hackers?|

 66. Howdy! This post couldn’t be written any better! Reading this post reminds me of my previous room mate! He always kept talking about this. I will forward this page to him. Pretty sure he will have a good read. Many thanks for sharing!|

 67. Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger, and I was wondering your situation; many of us have created some nice practices and we are looking to swap methods with other folks, why not shoot me an e-mail if interested.

 68. hfaventolin.com provides the superlative opportunity as me to leverage my 12 years of undergo in this place entrants, enabling me to scram a business and do something that is fruitful to me without assuming all of the risk.
  You’ve made your position very clearly..

 69. Hi, I do think this is an excellent blog. I stumbledupon it 😉 I may come back yet again since i have saved as a favorite it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide others.

 70. It was undiluted to detect Dr Cheng’s hero and otchydroxychloroquine.com address in your latest egress of Special Connection. Our puppy, Charlie was sold to us with a positively b in any event cough. Two unheard-of vets treated him with antibiotics and charged me outstanding $300.00 even so Charlie kept coughing peculiarly unfortunately in the at mornings. Irrevocably the breeder figured out our upstart’s diagnosis and sent me to Cheng.
  You said this superbly.

 71. Howdy! I’m at work browsing your blog from my new iphone 4! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Carry on the superb work!|

 72. Your style is unique in comparison to other folks I have read stuff from. Thanks for posting when you’ve got the opportunity, Guess I’ll just bookmark this blog.

 73. Thank you, I have just been searching for info about this topic for a long time and yours is the greatest I’ve found out so far. But, what in regards to the conclusion? Are you certain in regards to the supply?|

 74. Ass to Mouth Blowjob Creampie Czech Feet Cumshot Gym Handcuffs Leash Mature Pornstar Pussy Licking Shaving Strap-On Transgender Webcam

  Creative Samsung Galaxy Best XXX Movies. Big tits big ass big cock FREE videos found on XVIDEOS for this search. Watch Big Tits Big Ass Big Dick porn videos for free, here on Pornhub.com. Discover the growing collection of high quality Most Relevant XXX movies. Popular huge videos. All things massive: boobs, cocks and asses. Related: indian mom bbw bbc huge tits shemale cheating sleeping big ass anal big cock sister. Watch Free Big Tits, Big Ass, Big Cock Porn Video In HD [url=https://bitits.co/]Sex chat communities[/url]
  Disentangle Porn Videos, Porno Coitus Tube & XXX Pornography. Plastic Porn Movies – Unrestrained Iphone Ring, Android XXX. Released Porn Movies, porn video finder
  Going to bed Flicks, XXX Porno Videos & Matured

 75. [url=https://kursy-seo-msk-1.ru/]Курсы SEO в Москве[/url]

  Практические занятия по seo-продвижению
  – изучение для практике базовых элементов seo
  – прикладной вопрос сообразно построению правильного title
  – изучение работы фильтров Яндекс и Гугл
  – практические уроки по выводу запроса в топ
  Курсы SEO в Москве

 76. I had a tremendous experience working with their hfaventolin professionals, bothersome to happen the right winter tires and rims that period my redone channel which were uncompassionate to find. They had a able electing and were extraordinarily profitable all the way through the process.
  You actually reported this well.

 77. There are also articles covering the legalities of sportsbetting, how it compares to other types of gambling, the risks and rewards involved and extra.

 78. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You definitely know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us something enlightening to read?|

 79. [url=https://kursy-seo-msk-9.ru/]Курсы SEO в Москве[/url]

  Выше цена SEO – структурированная и пошаговая иструкция ради продвижения сайтов любого типа, основанная для лучших знаниях и опыте
  Курсы SEO в Москве

 80. whoah this blog is great i love reading your posts. Keep up the good work! You know, many people are looking around for this information, you could aid them greatly.

 81. Great blog! Do you have any hints for aspiring writers? I’m planning to start my own blog soon but I’m a little lost on everything. Would you recommend starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m completely confused .. Any ideas? Thanks!|

 82. Remarkable issues here. I’m very happy to look your article. Thanks a lot and I’m taking a look ahead to touch you. Will you please drop me a mail?

 83. Howdy! I just want to give you a huge thumbs up for the great information you’ve got here on this post. I am returning to your blog for more soon.

 84. Hi, Neat post. There’s a problem along with your site in web explorer, could test this… IE nonetheless is the marketplace leader and a good portion of people will omit your excellent writing because of this problem.

 85. Aw, this was an incredibly good post. Taking the time and actual effort to produce a good articleÖ but what can I sayÖ I procrastinate a whole lot and never seem to get nearly anything done.

 86. Your style is very unique compared to other folks I’ve read stuff from. Thank you for posting when you’ve got the opportunity, Guess I’ll just book mark this page.

 87. I was then referred to the Cancer Clinic where I was coterie up to net an Injection on age 1 followed at hand 14 days of ivermectin 3 mg ivermectablets.com, one week “dotty” where you took a blood test. My depreciating, unbending reciprocation to the pre-eminent injection ended any thoughts I had previously of in all cases, everlastingly doing that again so I was not on the chemo pills every 14 days, bromide week potty, then commence the 14 light of day course in the interest 8 cycles.
  Information certainly considered..

 88. Hi there! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it very difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to begin. Do you have any points or suggestions? Cheers|

 89. I needed to thank you for this excellent read!! I certainly loved every little bit of it. I’ve got you bookmarked to look at new things you postÖ

 90. After I originally left a comment I appear to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I recieve four emails with the exact same comment. Is there a way you are able to remove me from that service? Many thanks!|

 91. Hi, I do believe this is an excellent web site. I stumbledupon it 😉 I may revisit once again since i have saved as a favorite it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to help others.

 92. I must thank you for the efforts you’ve put in penning this blog. I am hoping to check out the same high-grade content from you later on as well. In fact, your creative writing abilities has inspired me to get my very own website now 😉

 93. Thanks for ones marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you can be a greatauthor. I will always bookmark your blog and will often come back someday.I want to encourage you continue your great work, have a nice morning!

 94. Oh my goodness! Awesome article dude! Thanks, However I am encountering problems with your RSS. I donít know the reason why I cannot join it. Is there anybody having the same RSS problems? Anyone who knows the solution can you kindly respond? Thanx!!

 95. Aw, this was a very nice post. Finding the time and actual effort to generate a good articleÖ but what can I sayÖ I hesitate a whole lot and don’t seem to get anything done.

 96. Hey there! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any tips?|

 97. Right here is the perfect site for anyone who hopes to understand this topic. You understand a whole lot its almost hard to argue with you (not that I personally would want toÖHaHa). You definitely put a brand new spin on a subject that’s been discussed for many years. Wonderful stuff, just wonderful!

 98. I am now not certain where you’re getting your information, however good topic. I must spend a while learning much more or figuring out more. Thanks for wonderful info I used to be on the lookout for this info for my mission.|

 99. Just want to say your article is as astonishing. The clarity in your post is just cool and i could assume you’re an expert on this subject. Fine with your permission let me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the gratifying work.|

 100. You are so cool! I don’t believe I’ve read a single thing like that before. So wonderful to find somebody with unique thoughts on this issue. Seriously.. thank you for starting this up. This site is something that is needed on the internet, someone with a little originality!

 101. Please let me know if you’re looking for a author for your blog. You have some really good posts and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an email if interested. Cheers!|

 102. Nice blog here! Also your web site loads up fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my website loaded up as fast as yours lol|

 103. I need to to thank you for this very good read!! I absolutely loved every little bit of it. I’ve got you book-marked to look at new stuff you postÖ

 104. Hi there, I enjoy reading all of your article post.I wanted to write a little comment to support you.My blog … Prima Fresh Keto Review

 105. With havin so much content and articles do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement? My website has a lot of exclusive content I’ve either authored myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the internet without my authorization. Do you know any ways to help stop content from being ripped off? I’d truly appreciate it.|

 106. I must thank you for the efforts you’ve put in penning this website. I am hoping to see the same high-grade content from you later on as well. In fact, your creative writing abilities has motivated me to get my very own blog now 😉

 107. Hey! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new projectin a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a marvellous job!

 108. Wonderful goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re just extremely wonderful. I actually like what you have acquired here, really like what you are stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it wise. I cant wait to read much more from you. This is really a tremendous site.|

 109. Wow that was strange. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say superb blog!|

 110. I was recommended this website via my cousin. I’m now not sure whether or not this put up is written by means of him as no one else understand such distinct about my difficulty. You’re amazing! Thanks!|

 111. I would like to thank you for the efforts you’ve put in penning this blog. I really hope to view the same high-grade blog posts from you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has inspired me to get my own website now 😉

 112. Greetings! I’ve been following your blog fora while now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out fromHouston Texas! Just wanted to say keep up the fantastic work!

 113. Generally I do not read post on blogs, but I would like to say that this write-up very compelled me to check out and do so! Your writing style has been surprised me. Thank you, very nice article.

 114. Ahaa, its good discussion on the topic of this post at this place at this blog, I have read all that, so now me also commenting at thisplace.

 115. After going over a number of the blog articles on your site, I truly appreciate your technique of writing a blog. I bookmarked it to my bookmark site list and will be checking back in the near future. Please visit my web site too and tell me your opinion.

 116. Howdy would you mind letting me know which hosting company you’re utilizing? I’ve loaded your blog in 3 completely different web browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good internet hosting provider at a honest price? Thanks a lot, I appreciate it!|