Liderul PNL Ludovic Orban a afirmat că Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă aprobat de Parlamentul European este principalul instrument al Uniunii Europene pentru relansarea economică, în urma crizei generate de pandemia de COVID, iar din buget total în valoare de 672,5 miliarde euro, României îi revine suma de 30,5 miliarde de euro.

”Aseară a fost aprobat în plenul Parlamentului European, cu largă majoritate, raportul privind Mecanismul de Redresare și Reziliență.

Este un succes important pentru România şi pentru Uniunea Europeană şi pot spune că am satisfacţia datoriei ȋmplinite.

Acordul final dintre Consiliu și Parlamentul European în privința înființării Mecanismului de redresare și reziliență și punerea în mișcare a acestuia reprezintă principalul instrument UE pentru relansarea economică, în urma crizei generate de pandemia COVID-19, cu un buget total în valoare de 672,5 miliarde de euro.

Din acest buget, României îi revine suma de 30,5 miliarde de euro.

Președintele Klaus Iohannis, împreună cu guvernul pe care l-am condus, a reușit să obțină fondurile europene necesare pentru România, pentru a trece de această perioadă de criză economică determinată de pandemie și pentru implementarea planului nostru de reformă și investiții.

Este un succes pentru România și mai ales pentru cetățenii acestei țări, pentru că toți acești bani europeni reprezintă o şansă la la dezvoltare, la o viaţă mai bună, pentru fiecare dintre cei care vor beneficia de investițiile care se vor derula din acest mecanism.

Cei 30,5 miliarde euro care vor veni în România vor fi utilizați pentru redresare economică, pentru infrastructură, școli, spitale, digitalizarea și combaterea schimbărilor climatice.

Trebuie să subliniez și rolul important pe care l-a jucat europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, care a coordonat raportul privind Mecanismul de Redresare, în ultimele 6 luni, din poziția de co-raportor al Parlamentului European.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCNAIR, cadou de 6,4 milioane de euro, din banii noștri, firmei VESTA, chiar în Ajunul Crăciunului. TUNUL financiar care-i va surprinde chiar și pe procurorii DNA
Articolul următorStarea de alertă coronavirus – PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile! CE relaxări și restricții impun autoritățile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau