Premierul Nicolae Ciucă și ministrul Finanțelor au anunțat, înainte de ședința de guvern de miercuri, că rectificarea bugetară va fi una pozitivă, iar sumele suplimentare vor fi dirijate, cu predilecție, către schemele de sprijin pentru populație, dar și pentru firme. 

„Vom continua să discutăm pe marginea rectificării bugetare, sunt în continuare in derulare analizele pe fiecare minister, la Min. Finanțelor s-a realizat închegarea tuturor datelor legate de execuția bugetară pe primul semestru.

Din cifrele pe care le-am avut la dispoziție și din discuțiile cu ministrul Adrian Câciu a reieșit posibilitatea de a suplimenta cu 1 miliard de lei bugetul schemei de ajutor de stat dedicată investițiilor în economie si să ajungem astfel la o alocare de 7,4 mld de lei, cum ne-am propus în programul „Sprijin pentru România”.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a precizat și el că rectificarea va fi pozitivă, iar sumele sunt suficiente pentru a acoperi măsurile din pachetele de măsuri de sprijin. „După ce vom face ultima analiză cu Ministerul Energiei, cu schemele de sprijin pentru consumatori casnici si noncasnici, rectificarea poate fi pusă în dezbatere publică si posibil aprobată săptămâna viitoare.

 

Articolul precedentGuvernul nu mai are bani pentru compensarea facturilor. Ce vor face românii la iarnă
Articolul următorCapcana tichetelor sociale. Românii cu venituri mici, trimiși să cumpere de la magazinele cu cele mai mari prețuri