Statul dă cu o mână și ia cu două. Românii care au beneficiat de tichetele sociale în valoare de 250 de lei sunt revoltați de faptul că magazinele de unde sunt obligați să cumpere alimentele de bază au prețuri mult mai mari față de alte supermarketuri.

Potrivit unui calcul Realitatea Plus, unele produse care se pot cumpăra într-un magazin afiliat programului guvernamental „Sprijin pentru România” au prețuri duble. Pe ansamblu, un coș cu produse care în alt supermarket ar costa 150 de lei ajunge să coste 250 de lei într-un magazin dedicat.

Mai mulți beneficiari de tichete sociale susțin chiar că magazinele incluse în program ar fi majorat prețurile tocmai pentru a „beneficia” de pe urma decontării sumelor.

O altă problemă semnalată de mulți beneficiari din localități mai mici este aceea că nu pot folosi voucherele la magazinele din comunitate, iar deplasarea până într-o localitate mai mare ar reduce și mai mult valoarea efectivă a cumpărăturilor care pot fi făcute.

Peste 2,5 milioane de români primesc tichete pentru achiziţia de produse alimentare şi mese calde. Carduruile sunt distribuirea prin intermediul CN Poşta Română.

Articolul precedentCiucă și Câciu, înainte de ședința de guvern: Rectificarea bugetară va fi pozitivă, avem 1 miliard de lei pentru scheme de sprijin
Articolul următorIsărescu a speriat băncile comerciale. După ce le-a transmis că au „sărit calul”, ROBOR a scăzut