Ministrul Finanțelor susține, într-o postare pe Facebook, de o dinamică pozitivă în ceea ce privește sectorul industrial. De asemenea, Florin Cîțu s-a referit și la îmbunătățirea constantă a condițiilor din economie. Comentariile ministrului au venit în ziua în care INS a publicat datele privind evoluția producției industiale pe luna august.

„Așa cum am estimat, industria își revine. Bineînțeles că este greu. Încă ne luptam la nivel global cu criza dublă sănătate-economică. Dar, este important să îmbunătățim în fiecare lună condițiile din economie. Si asta facem,” a scris ministrul Finanțelor, în ziua în care INS a publicat datele evoluția producției industriale în luna august.

Producția industrială, scădere de 14,2% în primele opt luni ale anului

„Avem nevoie de o economie puternică pentru a putea să trecem cu bine peste criza de sănătate. Și avem nevoie de o societatea sănătoasă pentru a avea o economie puternică.

Măsurile luate de guvern până acum au avut un impact POZITIV și acest lucru se vede. Industria a fost distrusă de trei ani de guvernare socialistă. Intrase în recesiune la începutul anului 2019. Acum toate semnele arată, fară dubiu, că la finalul trimestrului 2 sau începutul trimestrului 4, pentru prima oară în 2 ani dinamica sectorului industrial o să fie POZITIVĂ. Un lucru foarte important având în vedere contextul economic prin care trecem. Așa cum am resuscitat industria vom resuscita TOATE sectoarele economice.” a afirmat Florin Cîțu.

 

Articolul precedentDepozitarul Central începe distribuirea sumelor de bani aferente obligațiunilor International Investment Bank
Articolul următorComisarul european pentru buget vine la București. Cu cine se va întâlni Johannes Hahn