Oficialii francezi spun că noul director de la Renault ar putea fi anunţat în zilele următoare, informează Agerpres.

 

Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a declarat marţi că se aşteaptă ca producătorul auto Renault să anunţe noul său director general în zilele următoare, transmite Reuters.

Statul francez este principalul acţionar de la Renault cu o participaţie de 15%.

Renault SA, proprietarul Dacia, este în căutarea unui nou director general, după ce în luna octombrie a anului trecut l-a demis pe Thierry Bolloré în ideea de a relansa alianţa cu Nissan.

„Cred că în câteva zile vom putea vedea cine este noul director general de la Renault”, a declarat Bruno Le Maire pentru postul francez de televiziune CNEWS, fără a menţiona însă numele candidatului considerat favorit în presă, italianul Luca de Meo, care în urmă cu o săptămână a demisionat din funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie de la Seat (grupul Volkswagen).

De asemenea, Bruno Le Maire a denunţat marţi ceea ce a numit „zvonuri răuvoitoare” privind o eventuală rupere a alianţei Renault-Nissan. „Nu acordaţi prea multă atenţie acestor zvonuri răuvoitoare care vizează să destabilizeze un grup industrial care este mândria ţării noastre”, a spus Bruno Le Maire adăugând că aceste zvonuri vin într-un moment în care „dimpotrivă, suntem pe cale să redresăm această alianţă între Renault şi Nissan, care a traversat dificultăţi importante”.

La finele anului trecut, acelaşi Bruno Le Maire declara că ar dori ca postul de CEO la Renault să fie ocupat de un profesionist din industria auto, având în vedere procesul de transformare radicală prin care trece sectorul auto.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Articolul precedentRata inflației a urcat peste așteptările BNR, la finalul anului trecut
Articolul următorSemnal îngrijorător din industrie