Circa 1,5 milioane de persoane câștigă în România sub 3€ pe zi, relevă un studiu axat pe datele Eurostat la nivelul anului anilor 2017 și 2016.

Săraci există peste tot, dar săracii noștri sunt sensibil mai săraci decât cei din celelalte țări: veniturile celor 10% cei mai săraci români sunt de 10 ori mai mici decât ale celor 10% cei mai săraci europeni. Char dacă veniturile celor mai săraci dintre români au crescut de la 827 la 974 euro, Romania se situează tot în urma țărilor din vecine membre ale UE (inclusiv Bulgaria).

Asta înseamnă ca mai mult de 1,5 milioane de persoane câștigă sub 3€ pe zi. conform infograficul Monitorului Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România referitor despre situația celor mai săraci 10% dintre români.

Realizatorii studiului se arată îngrijorați de faptul că cifrele sărăciei sunt o măsură a inegalității distribuției veniturilor (cu cât ponderea este mai mică, cu atât inegalitatea este mai mare). Celor mai săraci 10% dintre români le revin doar 2% din totalul veniturilor. Este cea mai mică proporție înregistrată în Uniunea Europeană.

Articolul precedentCresc șansele unui Brexit în baza unui acord semnat. May a obținut de la UE un text mai apropiat de cerințele britanicilor
Articolul următorTransgaz a semnat pentru finanțarea conductelor spre R. Moldova

Comments are closed.