În luna august 2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia
comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 3,3%, şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,1%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 1,5% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,7%.

În perioada 1.I-31.VIII.2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de perioada 1.I-31.VIII.2017 atât ca serie brută cu 5,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,4%.

În iulieie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a crescut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5,3%, respectiv cu 5%.

În august, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere cu 1,5% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,1%) şi la vânzările de produse nealimentare (+3,8%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 8,3%.

În primele opt luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere cu 5,7% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+6,9%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,8%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2%).

 

Articolul precedentPiața se așteaptă ca BNR să păstreze la 2,5% pe an dobânda cheie
Articolul următorAlpla Pharmaholding GmbH a preluat Argo Commercial. Tranzacție aprobată de CC

Comments are closed.