Chiriile la garsoniere au crescut în București cu 5,3%

Suma medie solicitată pentru o garsonieră din București a ajuns la circa 240 de euro pe lună în vara acestui an, în creștere cu 5,3% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate joi de portalul Imobiliare.ro.

În vara anului trecut, chiria medie cerută era de 228 de euro, arată news.ro. Avansul vine în contextul în care, în centrele universitare, cererea pe piața închirierilor de apartamente a început deja să crească încă din perioada de vară, înainte ca studenții să înceapă noul an școlar.

În București, cei interesați pot găsi, însă, și oferte mai accesibile: o garsonieră în vilă, de 40 de metri pătrați utili, poate fi închiriată, spre exemplu, cu 200 de euro pe lună în zona 13 Septembrie.

”Un apartament cu două camere, pe de altă parte, costă acum 350 de euro pe lună, în medie – o creștere semnificativă față de aceeași perioadă a anului trecut, respectiv 321 de euro pe lună. Pe Imobiliare.ro, însă, studenții pot găsi și oferte mai convenabile: în cartierul Drumul Taberei, spre exemplu, un apartament mobilat și utilat costă 260 de euro pe lună”, arată datele, citate de Profit.ro.

În ultimele 12 luni, pretențiile proprietarilor de locuințe cu trei camere au rămas la aproximativ același nivel, respectiv 400 de euro pe lună, față de 404 euro pe lună în vara anului trecut. În Rahova, zona Petre Ispirescu, o locuință de 70 de metri pătrați utili are un preț cerut de 300 de euro pe lună, potrivit Imobiliare.ro.

În Cluj-Napoca, bugetul mediu necesar pentru închirierea unei garsoniere a ajuns la 250 de euro pe lună în vara acestui an, un avans considerabil față de media de 220 de euro pe lună consemnată în 2017.

”Așteptările proprietarilor s-au majorat și pe segmentul apartamentelor cu două camere, care au ajuns la un nivel de 380-390 de euro pe lună, față de 360 de euro pe lună în iunie anul trecut. În Mănăștur, o locuință bicamerală cu o suprafață de 50 de metri pătrați utili are un preț cerut de 300 de euro pe lună”, se arată în comunicat.

În Timișoara, suma necesară pentru închirierea unei garsoniere a ajuns, în vara lui 2018, la 185-190 de euro pe lună, în creștere de la 171 de euro pe lună în urmă cu 12 luni. În zona Complex Studențesc, o locuință monocamerală cu o suprafață de 17 metri pătrați utili este listată pe portal la un preț de 125 de euro pe lună. Un apartament cu două camere poate fi închiriat, în medie, cu 300 de euro pe lună în Timișoara, față de 278 de euro pe lună anul trecut. În Iași, chiria medie solicitată pentru o garsonieră a ajuns la 200 de euro pe lună – în condițiile în care, în perioada similară a anului trecut, aceasta ajungea la 191 de euro pe lună. În primele două luni de vară ale acestui an, apartamentele cu două camere au ajuns să coste 280-300 de euro pe lună, față de 269 de euro pe lună valabil anul trecut.

Articolul precedent60% din creditele imobiliare acordate de Raiffeisen Bank au dobândă fixă în primii 7 ani
Articolul următorPeste 1.800 de porci sacrificaţi, în judeţul Constanţa, din cauza pestei porcine

Comments are closed.