Peste 90% din volumele noi din ultimul an la creditele de consum sunt acordate de Raiffeisen Bank, sunt cu dobanda fixa, iar la creditele imobiliare 60% au dobanda fixa pentru primii 7 ani.

Această afirmație aparține lui Steven van Groningen, presedinte și CEO din România al băncii austriece și a fost făcută cu ocazia prezentării datelor la șase luni ale insituției.

“Principalele noastre realizari sunt legate de activitatea de creditare responsabilă. Volumele de credite noi acordate în primul semestru al acestui an au înregistrat creşteri substanţiale. Creditele nou acordate companiilor mari şi medii au crescut în primul semestru al acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017 cu 43%, cele acordate IMM-urilor cu 35%, iar împrumuturile pentru populaţie (garantate sau negarantate) cu 15%”, se arată în informațiile transmise.

Raiffeisen Bank a înregistrat un profit net de 423 milioane lei, în primele șase luni din 2018, în contextul în care portofoliul de credite nete a crescut cu 20%, au anunțat, joi, reprezentanți ai băncii.

Portofoliul de credite nete al băncii a ajuns la 23,6 miliarde de lei. În primul semestru al anului 2018, veniturile băncii au fost de aproximativ 1,2 miliarde lei, cu 21% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Activele totale ale băncii au ajuns la 38,1 miliarde lei, in crestere cu 14%.

Depozitele clienţilor au crescut cu 16%, iar rata creditelor neperformante a scăzut la 4,9% la finalul primului semestru din acest an, faţă de 8% la 30 iunie 2017.

Rata creditelor neperformante a scazut la 4,9% la finalul lunii iunie 2018 (8% in S1/2017).
Cheltuielile cu provizioanele au ajuns la 72 de milioane de lei, fata de 206 milioane de lei,
cat erau la mijlocul anului trecut. Cheltuielile operationale ale Raiffeisen Bank sunt de 622 milioane lei in primul semestru al acestui an, cu 5% mai mult fata de nivelul inregistrat in S1/2017.

Banca investește in procesul de digitalizare si simplificare, pentru a oferi produse si servicii bancare accesibile, rapide si usor de inteles. Numarul clientilor care folosesc aplicatiile de online banking, Raiffeisen Online si Smart Mobile, a ajuns
la 530.000, cu 30% mai mult fata de perioada similara a anului trecut.

Raiffeisen Bank este lider pe piata cardurilor de credit cu peste 485.000 de carduri active la 30 iunie 2018, o crestere de 10% an la an. 95% dintre sumele tranzactionate prin intermediul cardurilor de credit sunt utilizate la POS-uri sau pentru cumparaturi online. Peste 12.500 dintre cardurile de credit sunt co-branded eMAG si Raiffeisen Bank si sunt emise in cele 8 luni de la lansarea pe piata a acestui produs.

“ Aproape jumatate dintre operatiunile care inainte se faceau in casieriile agentiilor bancii sunt acum efectuate in reteaua de bancomate multifunctionale, iar valoarea creditelor initiate digital a crescut cu 50% anul acesta, fata de aceeasi perioada a anului trecut”, a mai spus Steven van Groningen.

viewscnt

Articolul precedentPetrom a pus în funcțiune cea mai productivă sondă din România
Articolul următorChiriile la garsoniere au crescut în București cu 5,3%

Comments are closed.