China va prezenta luni cea mai redusă rată de creştere economică din 28 de ani, pentru 2018, pe fondul scăderii cererii interne şi a conflictului comercial cu SUA, punând presiune asupra Beijingului pentru adoptarea mai multor măsuri de stimulare a economiei, relatează Reuters.

China, care a generat aproape o treime din creşterea la nivel mondial în ultimul deceniu, iscă îngrijorări legate de influenţa asupra economiei globale şi a modului în care afectează câştigurile marilor companii, de la Apple la constructorii de automobile.

Autorităţile chineze au promis mai mult sprijin pentru economie în acest an, pentru a reduce riscul de pierderi masive de locuri de muncă, dar au exclus o „avalanşă“ de stimuli, ca în trecut, care au dus la creşterea ratelor dobânzilor şi au lăsat un munte de datorii.

Analiştii chestionaţi de Reuters se aşteaptă la o creştere de 6,4% în trimestrul IV, faţă de perioada similară a anului trecut, de la 6,5%, în apropierea nivelurilor atinse la începutul anului 2009, în timpul crizei financiare globale.

Articolul precedentAdio biciclete chinezești ieftine!
Articolul următorPNL aduce acuzaţii grave. Deficitul anunțat, rezultatul unui fals