Chimcomplex anunță disponibilizarea a peste 300. Disponibilizarea vizează 396 de angajaţi, conform Companiei. Este cel mai mare combinat chimic producător de polioli din Europa de Est. În luna august compania anunța că închide temporar activitatea de producţie in cadrul platformei industriale Borzesti pe o perioadă de 14 zile, în urma creşterii preţurilor la energie electrică şi gaze naturale.

Chimcomplex Borzeşti, controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi oxo-alcooli.

Compania deține două platforme industriale, la Oneşti (Borzeşti) şi Râmnicu Vâlcea.

“Această masură are la bază necesitatea redimensionării şi eficientizării activităţii societăţii, ca urmare a sinergiilor/comasărilor dintre platformele industriale din Râmnicu Vâlcea şi Oneşti, dar şi în contextul economic şi geo-politic actual, în care compania are în vedere să optimizeze costurile operaţionale şi de funcţionare, să îşi eficientizeze activitatea, în scopul utilizării cu randament maxim al resurselor umane şi financiare, să se adapteze la influenţele exercitate de contextul naţional şi internaţional de criză, pentru a depăşi toate provocările”, se arată în declarațiile reprezentanților companiei.

În prezent compania are aproximativ 1900 de angajați.

 

Articolul precedentPericolul uriaș și mai puțin cunoscut cauzat de creșterea masivă a dolarului – Ar putea provoca o criză financiară sau economică
Articolul următorCheltuielile necesare locuinței depășesc jumătate din venituri. Doi din trei români fac economii la sânge ca să trăiască

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau