Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a avut marți, la sediul instituției, întâlnirea săptămânală de lucru cu reprezentanții Asociației Române a Comercianților de Produse Agricole (ARCPA) și cu cei ai Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase – ROMPAN.

 
Întâlnirea se încadrează în activitatea de monitorizare a stocurilor de cereale ale României, desfășurată periodic, în contextul schimbărilor de pe piețele internaționale de la declanșarea agresiunii militare a Rusiei asupra Ucrainei. 

Concluziile desprinse în urma întâlnirii sunt că în ultima săptămână s-a constatat un ritm mai scăzut de încheiere a contractelor pentru realizarea operațiunilor de export, ceea ce reprezintă un semnal că piața cerealelor este stabilă și echilibrată.
 
„Am certitudinea că prin continuarea dialogului constant, putem avea o imagine clară a disponibilului de cereale de pe piață și, în urma discuțiilor săptămânale, constat că nu există motive de îngrijorare în această privință. Datele ne indică faptul că asistăm la o temperare a pieței și că România este stabilă din punct de vedere al asigurării securității alimentare a populației”, a subliniat ministrul.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentBNR majorează a treia oară dobânda de referință – 3%. Previziuni sumbre
Articolul următorProtest în Capitală, cu huiduieli și fumigene: 5.000 de sindicaliști acuză Guvernul că „a abandonat românii”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau