CEO-ul emblematic al Fiat Chrysler Automobiles a murit

Sergio Marchionne, CEO-ul emblematic al Fiat Chrysler Automobiles (FCA) până sâmbătă, a decedat a anunţat miercuri familia Agnelli, care deţine controlul asupra constructorului de automobile italiano-american, relatează Reuters, citat de News.ro.

Starea sănătăţii lui Sergio Marchionne s-a întrăutăţit în mod subit sâmbătă, în urma unor complicaţii, după o operaţie, la Spitalul din Zurich, iar Fiat a anunţat înlocuirea sa cu Mike Manley, CEO-ul diviziei Jeep a FCA.

”Din nefericire, lucrul de care ne temeam s-a întâmplat. Sergio Marchionne, omul şi prietenul, a plecat”, a declarat, într-un comunicat, John Elkann, reprezentantul familiei Agnelli şi preşedintele FCA.

Sergio Marchionne s-a născut pe 17 iunie 1952. El locuia în Commerce, Michigan, SUA, într-o casă de 3,95 milioane dolari, cu soția lui și cei doi copii.

Îninte ca în cariera sa să intervină o schimbare majoră, Sergio Marchionne a lucrat ca contabil și specialist în taxe la Delloite Touche canada, din 1983 până în 1985.

Apogeul carierei sale a fost momentul în care a fost numit CEO al Grupului Fiat și a primit 20% din acțiuni la Chrysler Group LLC. De asemenea, a lucrat ca CEO la FCA, Ferrari SGS și CNH.

 

Articolul precedentManagementul de stat e și el întârziat. Tarom decolează greu
Articolul următorTeodorovici: Amnistia fiscală vizează doar companiile de stat cu datorii istorice

Comments are closed.