CEO-ul Bitmex: Piața ”bear” pentru Bitcoin ar putea dura încă 18 luni

Prețurile și volumele de tranzacționare ar putea să scadă în continuare, iar piața actuală a urșilor (bear market – piață în scădere) ar putea dura încă 18 luni. Aceasta este evaluarea, destul de pesimistă, a lui Arthur Hayes, CEO al Bitcoin Mercantile Exchange (BitMEX), cea mai mare platformă de tranzacționare pe piața instrumentelor financiare derivate din lume.

„Opinia mea este că mediul de volatilitate care există acum ar putea persista pentru încă 12-18 luni”, a declarat Hayes pentru Yahoo Finance, citat de publicația online ccn.com. „Mă bazez doar pe experiența mea anterioară”, a adăugat el.

Graficul zilnic al Bitcoin, sursa: tradingeconomics.com

Hayes a început tranzacționarea cripto full-time în 2013, după ce și-a pierdut locul de muncă de trader pe acțiuni la Citibank. Directorul executiv din Hong Kong-ului a declarat că modelele de tranzacționare seamănă astăzi cu cele ale unei „nuclear bear market”, la care a asistat în 2014.

„Am început în anul 2013, când prețul a fost de la 250 la 1.300 de dolari”, a povestit Hayes. „Și apoi, în 2014-2015, a fost un fel „nuclear bear market”: prețul s-a prăbușit, volumul de tranzacționare s-a prăbușit… A fost foarte, foarte greu de câștigat bani”.

Volumul tranzacțiilor pe criptovalute a scăzut, recent, la un nou minim al anului după scăderile consemnate în această vară.

Hayes a mai declarat că volumul ar putea scădea și mai mult în lunile următoare: „Sunt de părere că volumele de tranzacționare ar putea scădea dincolo de nivelul la care se află acum”.

Acestă opinie este net diferită față de cea afirmată în iunie, când Hayes dădea ca țintă pentru finalul anului nivelul de 50.000 de dolari pentru un Bitcoin.

La acea vreme, el considera că prețul Bitcoin se situa la doar un pas de reglementare astfel încât să depășească pragul de 20.000 de dolari și să crească ulterior spre 50.000 de dolari până în decembrie 2018. Acest scenariu nu mai pare realist în condițiile actuale de piață.

În timp ce Arthur Hayes are o estimare negativă pe termen scurt pe piața criptomonedelor, el este optimist asupra perspectivelor industriei pe termen lung.

De asemenea, și alți participanți la piață sunt de acord că industria este în prezent slabă, însă perspectivele pe termen lung sunt foarte promițătoare.

„Piata se resimte acum și își pierde din suflu „, a declarat Will Warren, co-fondatorul exchange-ului 0x. „Este probabil ca piața să treacă printr-o consolidare sănătoasă, dar eu cred că tendința pe termen lung va fi și o mai mare adoptare a tehnologiilor Bitcoin și a altora similare”.

Articolul precedentVânzările iPhone, sub previziuni. Valoarea Apple scade sub 1 trilion de dolari
Articolul următorAchizițiile de aur ale băncilor centrale ating maximul ultimilor trei ani

Comments are closed.