Cele mai mari 5 bănci din România au majorat, din nou, dobânzilor la economiile populației în lei, ajungând chiar și la 7% la depozite cu o durată mai mare de 1 an. Chiar și așa, ținând cont de estimările privind o rată a inflației de 2 cifre, nu se poate spune că depunerea banilor în băncile le-ar aduce românilor un profit, dar le-ar oferi un oarecare sprijin în situații neprevăzute.

ele mai mari 5 bănci după active din România au operat în luna iulie noi majorări ale dobânzilor la depozitele populaţiei în lei, ajungând la 7% pe scadenţe mai mari de 12 luni, însă în unele cazuri aceste oferte sunt de fapt promoţii care au termen de valabilitate limitat.

Pe scadenţa de 1 lună, Banca Transilvania oferă o dobândă la depozitele la termen pentru populaţie de 4,75%, în timp ce alte bănci care nu se află în top 5 sau top 10 cele mai mari de pe piaţa locală, precum TBI Bank, oferă o dobândă şi de 6% la scadenţa de 1 lună, informează Mediafax.
Pentru depozitele retail în lei cu scadenţa de 3 luni, Banca Transilvania porneşte la drum cu o dobândă de 5%, la fel ca BRD, ING Bank de 3,5% ( dar în acelaşi timp are un produs promoţional pe 4 luni cu dobândă 6%), iar Raiffeisen Bank se duce la 5,5%.

În ceea ce priveşte scadenţa la 6 luni, Banca Transilvania oferă la depozitele în lei ale românilor o dobândă de 5,5%, ca şi BRD, în timp ce ING Bank bonifică 4%.

Pentru scadenţa pe 12 luni, Banca Transilvania se duce cu dobânda la 6%, la fel ca BRD, BCR oferă 5,8%, din care 1,3% este bonus care implică anumite condiţii pentru clienţii care vor să constituie depozite, dobânda standard fiind de 4,5%, ING Bank se duce la 6%, iar Raiffeisen Bank puţin peste, adică 6,5%.

Deşi principalele 5 bănci din România după active se duc cu dobânzile până la 7% pe scadenţe mai mari de 12 luni, alte bănci mai mici, precum TBI Bank, au oferte la dobânzile depozitelor pentru populaţie care încep de la 6% și ajung la 9% pentru 12 luni.

În martie 2022, dobânzile pentru depozitele la termen cu scadenţă la 1 an variau între 0,8% şi 4%, în condiţiile în care inflaţia se afla deja la un nivel de 8,4% în luna ianuarie, iar perspectivele încă de atunci erau de două cifre privind inflaţia.

Articolul precedentLitoralul extremelor. Plaje pustii la Mamaia, turiști puțini în Deltă, plajele din Eforie suprapopulate
Articolul următorMinistrul Muncii: ”Românii vor avea salariul minim majorat din ianuarie!”