Comisia Europeană a aprobat vânzarea combinatului siderurgic de la Galaţi către grupul britanic Liberty House, controlat de miliardarul indian Sanjeev Gupta, de doar 47 de ani.

 

Comisia a luat, miercuri, 17 aprilie, două decizii referitoare la vânzarea fabricilor ArcelorMittal către compania britanică. În primul rând, a decis că Liberty House Group este un cumpărător adecvat pentru activele ArcelorMittal.

În al doilea rând, a stabilit că nu există îngrijorări în materie de concurenţă, deoarece sunt doar suprapuneri limitate între activităţile Liberty House Group şi oţelăriile achiziţionate de la ArcelorMittal.

Etapele unei vânzări care a durat aproape un an

În luna mai 2018, Comisia a aprobat achiziţionarea oţelăriei italiene Ilva de către ArcelorMittal, în funcţie de îndeplinirea unor condiţii, potrivit Realitatea de Galati. În special, ArcelorMittal urma să vândă mai multe active, pentru a răspunde îngrijorărilor cu privire la concurenţa de pe piaţa europeană. Pachetul scos la vânzare de ArcelorMittal cuprinde unităţile din Galaţi (România), Piombino (Italia), Skopje (Macedonia de Nord), Ostrava (Cehia), Dudelange (Luxemburg) şi Liege (Belgia).

În octombrie 2018, ArcelorMittal a anunțat că a ajuns la un acord privind vânzarea activelor menționate către Liberty House. Grupul Liberty, înregistrat în Singapore şi cu sediul central în Marea Britanie, este controlat de milardarul indian Sanjeev Gupta. Omul de afaceri indian are 47 de ani şi a fost considerat de revista „Forbes” cel mai îndrăzneţ investitor din lume.

Articolul precedentEuro a sărit din nou pragul de 4,76 lei, dolarul s-a devalorizat
Articolul următorGuvernul dă lege pentru emiterea de „monedă electronică” în România