Cehia și România, cele mai mari rate de ocupare pentru migranții non-UE

România ocupă locul 2 la ocuparea migranților din exteriorul UE și nu deține date pentru migranții din interiorul Uniunii.

Rata de ocupare a persoanelor în vârstă de 20-64 ani născute în afara UE a variat de la 63,0% la 75,4%, în timp ce la populația nativă nivelul a fost de 73%, informează Eurostat.

Pentru migranții născuți în afara UE, rata de ocupare a forței de muncă a fost cea mai ridicată (79,4%) a fost înregistrată în Cehia, urmată de România (76,3%), Portugalia (74,5%) și Polonia (73,0%).

Dintre statele membre ale UE, Marea Britanie a raportat cea mai mare rată a ocupării pentru imigranții născuți într-un alt stat membru al UE (83,6%), urmată îndeaproape de Portugalia (82,7%), Suedia (80,7%) și Estonia (80,2%).

Cele mai ridicate rate de ocupare a populației native au fost înregistrate în Suedia (85,5%), Germania (81,6%) și Olanda (80,5%).

În schimb, Grecia a înregistrat cele mai scăzute rate de ocupare pentru populația nativă (58,1%) și pentru imigranții născuți în altă parte în UE (56,1%), în timp ce Belgia a avut cea mai mică rată de ocupare pentru migranții născuți în afara UE (52,0%).

Bulgaria și România nu furnizează date către Eurostat privind migranții din interiorul Uniunii Europene.

Articolul precedentPredicția UBS: un război comercial SUA-China va duce la scăderea cu 20% a indicelui S&P500
Articolul următorROBOR începe săptămâna în forță. Creștere puternică pe toate termenele de referință

Comments are closed.