Platforma OLX a blocat și elimină în timp real orice anunțuri prin care se comercializează medicamentele Arbidol și Arbivir. Decizia a fost luată după ce autoritățile de profil din România au atras atenția  că cele 2 „tratamente minune” anti-COVID nu sunt omologate în țara nostră, dar nici în multe alte țări europene.

În prima săptămână din luna noiembrie au au fost peste 8.000 de căutări pe OLX pentru cele 2 medicamente, în contextul în care, de la începutul anului, au fost 12.300 de căutări, arată un comunicat al platformei de vânzări online.

Interesul pentru cele 2 tratamente a explodat în luna octombrie, în paralel cu creșterea alarmantă a îmbolnăvirilor și deceselor provocate de COVID-19. Astfel, numărul căutărilor a fost de aproape 40 de ori mai mare față de septembrie.

“Au fost 99 de listări de la utilizatori care au încercat să vândă medicamentele Arbidol și Arbivir pe platforma online, în ultima lună, și au fost eliminate imediat”, a declarat Theodor Filoș, OLX Business Manager. În astfel de situații, compania acționează pe 2 planuri: prevenție – prin comunicarea corespunzătoare a diverselor situații întâlnite pe platformă și reacție – prin blocarea anunțurilor.

În cazul în care utilizatorii mai găsesc astfel de anunțuri active, echipa OLX îi încurajează să raporteze, amintind că medicamentele nu sunt recomandate în protocolul de tratament COVID-19.
Miercuri, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România a anunțat că Arbidol nu este autorizat în țara noastră și, ca urmare, nu poate fi nici comercializat, nici prescris.
Articolul precedentCea mai mare inflație de când suntem în Uniunea Europeană
Articolul următorGuvernul a alocat 300 de milioane de lei pentru termoficarea mai multor municipii. Edilii au cerut 2 miliarde