Complexul Energetic Oltenia s-a pregătit pentru un nou an dezastruos, cu o scădere a veniturilor de 450 de milioane de lei şi planuri de concedire a 200 de angajaţi. 

Complexul Energetic Oltenia, companie cu peste 13.000 de angajați, și-a programat pentru 2019 un profit brut de doar 1 milion de lei, potrivit proiectului de buget al companiei, citat de hotnews.ro. Estimarea nu pare însă realistă, în condiţiie în care şi anul trecut s-a prevăzut un profit de 70 milioane de lei, pentru ca în realitate să se înregisteze o pierdere record de aproape 1 miliard de lei, potrivit ceoltenianews.ro.

Potrivit managementului companiei, criza financiară a fost provocată de costurile foarte mari cu certificatele de emisii de dioxid de carbon. De altfel, CE Oltenia s-a împrumutat de la bănci cu aproape 500 de milioane de lei pentru a plăti contravaloarea certificatelor de poluare aferente anuli 2018.

Proiect de buget pe 2019 prevede şi reducerea cheltuiellor, de la la 4,3 la 3,91 miliarde de lei față, în principal prin reducerea de persoanl cu aproximativ 200 de angajaţi, de la 13.165 la 12.983.

Proiectul urmează să fie aprobat de Guvern.

Articolul precedentPrețul locuințelor a urcat la nivelul anului 2010. Brașovul, capitala scumpirilor
Articolul următorStudiu: Bugetarii. campionii primelor de Paşte