Cei aproximativ 12,000 de angajați si Complexului Energetic Oltenia vor primi vaucehre de vacanță, cu toate că a încheiat anul trecut cu peste 1,1 miliarde de lei pierderi. Argumentul este că bonificațiile sunt prinse în contractul colectiv de muncă și nu sunt condiționate de rezultatele economice ale companiei.

Aministrația companiei energetice din Oltenia, la care statul, prin Ministerul Energiei, deține peste 77% din acțiuni, a avizat acordarea tichetelor de vacanță, în urma unei discuții cu sindicatele, care a avut loc la finalul săptămânii trecute, potrivit Gazeta de Sud.

Prin urmare, peste 12.000 de salariați vor primi și anul acesta tichete de vacanță, în valoare de 2.300 de lei/angajat.

Potrivit lui Ion Rușeț, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia, tichetele se vor acorda, începând cu luna februarie. Procesul de distribuire se va încheia în luna noiembrie a anului 2021.

În paralel, sindicatele încep negocierile preliminare legat de salarizarea pe anul 2021. Negocierile propriu-zise pentru eventuale majorări de salarii, dacă va fi posibil acest lucru, vor fi demarate în martie. .

Pe de altă parte, potrivit sursei citate,  planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia preveede reducea a 700 de posturi, în general din rândul celor care indeplinesc condițiile de pensionare.

Articolul precedentTeatrele, cinematografele, restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri se redeschid, astăzi, la 30% din capacitate
Articolul următorPas important în vederea construcţiei drumului expres Oradea – Arad