Câți bani putem economisi dacă rezervăm din timp biletul de avion

Pentru a face economii la călătoriile cu avionul, biletele trebuie rezervate cu trei luni înainte, spune un studiu de specialitate.

Motorul de căutare gratuit pentru călătorii momondo.ro a lansat în 9 noiembrie cel de-al cincilea Studiu Anual de Zboruri, pentru a le recomanda pasagerilor cele mai bune momente pentru a rezerva curse spre destinațiile lor preferate.

În cazul zborurilor din România către destinații din Europa, călătorii nu ar trebui să aștepte până în ultimul moment, având în vedere că pot plăti cel mai mic preț cu aproximativ două luni înainte de data plecării, recomandă studiul, citat de ziuacargo.ro.

Astfel, putem economisi, în medie, până la 56% atunci când rezervarea este făcută cu 69 de zile înaintea călătoriei.

În acest moment, prețul mediu al biletului de avion este de 88 de euro. La polul opus, rezervările făcute în ziua plecării ajung la un cost aproximativ de 200 de euro.

Pentru cei care își plănuiesc vacanțe în afara Europei, rezervările ar trebui făcute cu încă și mai mult timp în avans. Cel mai ieftin preț mediu s-a dovedit a fi cel plătit cu 139 de zile înaintea călătoriei: 416 euro, cu 38% mai ieftin decât cel plătit cu o zi înainte de plecare (666 de euro).

Momentul optim pentru rezervare

În cazul zborurilor din România către destinații europene, duminica este cea mai ieftină zi de plecare, cu un cost cu 9% mai mic la zboruri decât cele de sâmbătă (cea mai scumpă zi a săptămânii).

Românii care plănuiesc vacanțe în destinații mai îndepărtate, pot economisi până la 9% călătorind duminica (504 euro), în locul zilei de vineri. În cazul acesteia din urmă, costul mediu pentru un bilet de avion în afara Europei este de 576 de euro.

Călătorind în destinații europene la orele după-amiezii (2 pm – 6 pm) poate determina economii de până la 19%, comparativ cu zborurile de la prânz (12 pm – 2 pm), care au un cost mediu de 138 de euro.

În cazul destinațiilor din afara continentului, zborurile de seară (6 pm – 4 am), cu un cost mediu de 505 euro, sunt cele mai ieftine, determinând economii de până la 12% decât zborurile la prânz, care costă aproximativ 575 de euro.

Articolul precedentPlafon mai mic: Ajutoare de stat pentru investiții de la 1 milion de euro
Articolul următorBarilul de țiței a înregistrat cea mai lungă perioadă de scădere din ultimii 34 de ani

Comments are closed.