Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat, marți, că este necesară o nouă organigramă la Metrorex pentru că cea actuală este ”împănată cu posturi un pic inutile”.

Drulă a precizat că Metrorex a fost ”un loc bun unde să te angajezi.”

”La Metrorex se lucrează la o organigramă din câte înţeleg. Am mai spus asta, nu eu conduc Metrorexul, am găsit un director general care a făcut o treabă foarte bună acolo, au un Consiliu de Administraţie profesionist cu oameni aduşi din industrie, cu experienţă şi ei lucrează la asta. Îmi spun că organigrama e destul de împănată, cu posturi un pic inutile. A fost un loc bun unde să te angajezi”, a spus Drulă marţi seară, la postul public de televiziune.

Întrebat dacă vor exista restructurări de posturi și vor fi daţi oameni afară, ministrul Transporturilor a răspuns afirmativ.
”Răspunsul ar fi da, pentru restructurarea şi optimizarea acestor companii”, a spus Drulă.

Citește și: ”Cătălin Drulă: Metrorex n-a plătit toate contribuțiile sociale anul trecut, dar are angajați plătiți fără să vină la muncă”

Din 5.678 de persoane salariate de la Metrou, 4.533 (80%) au salariu net de peste 5.000 de lei, iar aproape 1.478 (26%) de persoane iau în mână peste 7.260 de lei (circa 1.500 de euro). Directorii mari și mai mulți șefi de serviciu au salarii nete de peste 10-11.000 de lei, cel mai mare salariu fiind de 14.641 de lei pentru un post de șef serviciu. Directorii au un salariu în mână de 12.945 de lei. Cele mai mici salarii în mână din Metrorex sunt în jur de 3-4.000 de lei, potrivit unui document cu toate salariile de la metrou consultat de HotNews.ro. Toți angajații primesc un „spor de tunel” de circa 20% agreat prin contractul colectiv de muncă.

 

Articolul precedentSondaj devastator: românii nu cred ca pensiile normale vor crește, nici că cele speciale vor fi tăiate
Articolul următorEXCLUSIV Efectele controversate ale legii care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat