Fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc îl acuză pe actualul titular, Cătălin Drulă, că pozează în „personajul bun care vrea să învingă răul”, dar de fapt ar urmări înlocuirea membrilor Consiliului de Administraţie de la Metrorex cu reprezentanţi ai USR. Actualul senator PSD îl compară pe Cătălin Drulă cu un personaj cunoscut din basmele lui Ion Creangă: „Un Dănilă Prepeleac nefericit și depășit de condiția de ministru”.

„Dacă Dănilă Prepeleac ar exista în guvernul condus de Cîțu-foarfecă, acesta nu ar putea fi altul decât Cătălin Drulă.  La fel ca personajul din basm și ministrul actual schimbă drumurile pe autostrăzi, autostrăzile pe drumuri expres, studiile de fezabilitate pe studiile pe aer. Adică pe ceva inexistent. La final vom constata că frustrarea ministrului, depășit de treburile propriului minister, se bate de la egal  la egal  cu trenurile de mare viteză existente în România. Ca în fiecare basm, personajul bun se bate cu personajul rău. Așa face și noul ministru al transporturilor în cazul Metrorex. Se crede personajul bun care vrea să învingă răul (existent) de la Metrorex, dar cu oamenii lui de la partid. Adică înlocuirea CA-ului cu membrii de la USR”, a scris, joi, Răzvan Cuc pe Facebook.

Fostul ministru PSD al Transporturilor mai spune că actualul ministru  ar fi mai interesat de angajaţi şi sindicate decât de investiţiile în extinderea liniilor de metrou.

„Dl. Drulă nu a înțeles că funcția de ministru este foarte diferită de cea de șef de ONG și că nici nu mai e ca atunci când joci din tribună. (…)  Dl Drulă are în fiecare zi o preocupare de imagine. După ce a „rezolvat” drumurile Moldovei, după ce nu a înțeles cum se face un buget, dl Drulă se ocupă de metroul din București.  Să nu credeți că vrea să facă ceva, ca să extindă liniile de metrou sau că ar vrea să lege capitala de Aeroportul Henri Coandă. Ministrul e preocupat de angajați, de sindicate, de spațiile comerciale. Contează și acestea, dar nu aceste lucruri trebuie să consume timpul ministrului. Înțeleg că e supărat pe oamenii de acolo. Nu cred că a înțeles foarte bine cum stă treaba cu metroul pentru că a fost doar călător cu metroul. Înțeleg că a trimis și Corpul de Control, dar nu pot pricepe ce îl împiedică să ducă metroul până la aeroport?!… Asta ar fi o treabă de ministru”, a comentat Cuc.

„Mai nou, dl. Drulă e preocupat de valoarea biletului de metrou. Pentru că au „mărit” pensiile și alocațiile, dl Drulă și colegii lui s-au gândit să scumpească prețul călătoriilor cu metroul. Cum spuneam, un Dănilă Prepeleac nefericit și depășit de condiția de ministru… O rușine!”, își încheie fostul ministru PSD, actual senator, criticile la adresa ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă.

 

 

Articolul precedentInflația a urcat în februarie. Ce produse s-au scumpit cel mai mult
Articolul următorModificări importante în programul redus de muncă. Se reduce perioada muncită, dar și banii primiți