România se află printre ultimele patru state din Uniunea Europeană în privința alocărilor guvernamentale pentru recreație și sport, cu 25 de euro pe cap de locuitor, față de o medie europeană de 100 de euro pe cap de locuitor, arată datele pentru 2017 publicate luni de Eurostat.
Clasamentul la acest capitol este deschis de Luxemburg, care în 2017 a alocat 492 de euro pe cap de locuitor pentru recreație și sport.
În anul 2017, cele 28 de state membre UE au alocat pentru recreaţie şi sport 51,3 miliarde euro din cheltuielile guvernamentale.
Pe ultimele locuri, cu cei mai puțini bani alocați, sunt Croaţia – 13 euro pe cap de locuitor, Bulgaria – 16 euro, Slovacia – 23 de euro şi România – 25 de euro pe cap de locuitor, conform datelor Eurostat.
La polul opus, în trei state membre UE cheltuielile guvernamentale pentru recreaţie şi sport au fost mai mari de 200 de euro pe cap de locuitor: Luxemburg – 492 de euro pe cap de locuitor, Suedia – 256 euro şi Finlanda – 206 euro. Urmează Olanda – 199 euro, Danemarca – 192 euro şi Franţa – 183 euro.
Media la nivelul Uniunii Europene este de 100 de euro pe cap de locuitor. Peste medie, au alocat bani pentru sport Ungaria şi Belgia, iar sub medie sunt ţări precum Germania, Spania, Italia şi Marea Britanie.
Potrivit Eurostat, pe ansamblu, cheltuielile guvernamentale pentru recreaţie şi sport au rămas stabile ca procent din cheltuielile totale de la începutul publicării datelor statistice cu privire la acest indicator, în anul 2004.
Articolul precedentRomânia are și un domeniu cu excedent: exportul de animale vii
Articolul următorInsolvențele în țările din Europa Centrală și de Est (ECE)