Programul UE de încurajare a consumului de fructe, legume și lapte în școli va fi reluat în anul școlar 2019-2020, prin alocarea a 18 milioane de euro, dn care 6,86 milioane de euro pentru fructe şi legume și 10.8 miloane euro pentru lapte.

Un comunicat al Comisiei Europene precizează că în fiecare an școlar, acestui program i se alocă o sumă totală de 250 de milioane de euro. Pentru 2019-2020, au fost alocate 145 de milioane euro pentru fructe și legume și 105 milioane euro pentru lapte și produse lactate. Deși participarea la program este facultativă, toate statele membre ale UE au ales să participe, fie la o parte a programului, fie la întregul program. Alocările naționale pentru țările UE care participă la program în acest an școlar au fost aprobate și adoptate de Comisia Europeană în luna martie 2019. De asemenea, țările pot completa ajutoarele UE cu fonduri naționale, transmite Mediafax.

Peste 20 de milioane de copii au beneficiat de acest program în anul școlar 2017-2018, această cifră reprezentând 20 % din copiii din întreaga Uniune Europeană.

Statele membre pot decide modalitatea de punere în aplicare a programului, inclusiv tipurile de produse pe care le vor primi copiii sau tema măsurilor educative instituite. Totuși, alegerea produselor distribuite trebuie să se bazeze pe considerații legate de sănătate și de mediu, de caracterul sezonier, de disponibilitate și de varietate.

Articolul precedentAvertisment de la Protecţia Consumatorilor pentru practici comerciale înşelătoare
Articolul următorCostul orar al forţei de muncă a cresut cu 12,46% față de 2018