Casa Națională de Pensii Publice a anunțat programul plăților pentru pensiile mărite, pentru luna septembrie. În linii mari, este vorba de perioada 1-15 septembrie, interval de timp în care vor fi achitate și restanțele.În luna septembrie, calendarul de plată va fi după cum urmează:

Prin CN „Poșta Română” SA:

Plăţi curente

1 – 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor;

Pentru pensionarii avizați, care nu au fost găsiți la domiciliu, drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective .

Plăţi restante

11 – 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor

Pentru pensionarii avizați, care nu au fost găsiți la domiciliu, drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Plata prin conturi curente sau conturi de card se face  în data de 14

Documentul de informare (talonul mov) va fi transmis între 1 – 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor.

Pentru pensionarii avizați, care nu au fost găsiți la domiciliu, documentul de informare se poate ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

De la 1 septembrie, valoarea punctului de pensie este de 1.442 lei, cea a indemnizației sociale pentru pensionari de 800 de lei, iar indemnizația pentru însoțitor, în cazul pensionarilor de invaliditate gradul I, este de 1.154 lei.

Articolul precedentGuvernul a aprobat procedura de decontare pentru programul redus de muncă. Ce trebuie să facă angajatorii și angajații
Articolul următorValoarea tehnologiei americane a depășit, la burse, întreaga economie europeană