Care sunt categoriile de persoane scutite de impozitul pe cladiri, teren și mașină

Legea nr. 111/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal (M.Of. nr. 422 din 17 mai 2018) a fost publicata în buletinul ANAF nr.20. Legea extinde categoriile de contribuabili ce beneficiază de scutire pentru plata taxelor locale asupra impozitului pe clădiri sau a impozitului pe teren.

Aceasta lege mentine in continuare scutirea la plata a impozitului pentru cladirea folosita ca domiciliu in proprietate sau in copoprietate pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat, respectiv gradul I de invaliditate si extinde scutirea la plata impozitului pe cladiri pentru  persoanele care supravegheaza, au in ingrijire sau in intretinere persoane cu handicap grav sau accentuat, respectiv gradul I de invaliditate. Atentie insa la faptul ca scutirea se acorda doar pe perioada in care persoana respectiva se ocupa de ingrijire.

Scutirea de taxe se opereaza de la data de 1 a lunii urmatoare celei in care sunt prezentate documentele justificative la Directia de taxe locale, potrivit lege5.ro.

„(6) Scutirea de la plata impozitului/taxei pe teren, stabilita conform alin. (1) lit. t), se aplica incepand cu data de 1 a lunii urmatoare celei in care persoana depune documentele justificative.”

Mai mult de atat, a aparut si urmatoarea modificare la articolul 469.

“mijloacele de transport aflate in proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat si a persoanelor incadrate in gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentantilor legali, pe perioada in care au in ingrijire, supraveghere si intretinere persoane cu handicap grav sau accentuat si persoane incadrate in gradul I de invaliditate, pentru un singur mijloc de transport, la alegerea contribuabilului”.

La fel ca in cazul celorlalte impozite scutite la plata, scutirea se aplica cu data de 1 a lunii urmatoare celei in care au fost depuse documentele justificative la Directia de impozite si taxe locale.

Articolul precedentDupă o săptămană de declin, revenire la BVB. Cât va rezista?
Articolul următorRobor, la nivelul anului 2014. Scumpirea creditelor continuă

Comments are closed.