Vicepremierul Raluca Trucan a declarat că, dacă niciun partid nu va ataca legea bugetului de anul viitor, acesta va intra în vigoare pe data de 6 ianuarie. De asemenea, Guvernul anunță că România va avea de cheltuit 1 miliard de euro din fonduri europene.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că Executivul a urmat toate procedurile legale, iar dacă niciun partid nu va ataca Legea bugetului la Curtea Constituțională, atunci pe data de 6 ianuarie va pleca la promulgare.

”Legea bugetului de stat, legea privind unele măsuri fiscale au fost depuse la SGG, în vederea posibilității de sesizare la CCR. Dacă nu face nimeni sesizare la CCR. Dacă nu sunt atacate, atunci pot intra în vigoare cel mai devreme pe data de 6 ianuarie. Pe data de 6 ianuarie ar putea merge la promulgare.”, a spus Raluca Turcan.

Guvernul anunță că România va încasa 1 miliard de euro de la Comisia Europeană

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat luni, în ședința de Guvern, că nu mai există niciun risc ca România să piardă fonduri europene prin decomitere și, mai mult, a fost trimisă Comisiei Europene pentru decontare suma de un miliard de euro.

Premierul Ludovic Orban a zis în ședința de Guvern că la preluarea guvernării exista riscul pierderii de 600 de milioane de euro, fonduri UE, și i-a cerut ministrului fondurilor europene să prezinte situația la zi. „Avem vesti foarte bune. Zero decomitere la nivelul tuturor programelor operationale. Un miliard de euro suma trimisa la Comisie pentru decontare si va intra in trezorerie. Fata de ce aveam ca risc de decomitere de 557 milioane euro, am realizat in avans suma de 466 miliaone euro, aproape jumatate de miliard de euro realizati in avans”, a zis Marcel Bolos.

„Consideram ca lucrurile sunt deblocate si viteza de absorbtie a crescut semnificativ”, a concluzionat premierul.
Articolul precedentRomânia are cea mai mare creştere a turismului în perioada de iarnă din UE
Articolul următorMetrorex a ajuns la un nou acord cu Alstom. Care este valoarea contractului?