Furnizorul global de indici FTSE Russell a anunţat joi că acţiunile companiilor româneşti Romgaz, Banca Transilvania şi BRD-Groupe Societe Generale îndeplineau criteriile de eligibilitate FTSE Global All Cap Index la data de 28 iunie 2019, informează un comunicat de presă.

În paralel, FTSE Russell a a arătat că piaţa de capital România va fi reclasificată de la statutul de Piaţă de Frontieră la cel de Piaţă Emergentă Secundară, începând din luna septembrie 2020.

În cadrul procedurii anuale de revizuire, comitetul de clasificare a ţărilor a decis că România a făcut progrese la criteriul „lichiditate – suficientă lichiditate a pieţei pentru a sprijini investiţii globale semnificative”, astfel încât calificativul a fost îmbunătăţit de la ‘Restricţionat’ la ‘Îndeplinit’.

„În consecinţă, România îndeplineşte cele nouă criterii FTSE Quality of Markets necssare pentru statutul de piaţă emergentă secundară în schema de clasificare a FTSE”, a precizat agenţia britanică.

La Bursa de Valori Bucureşti (BVB) sunt listate 84 de companii doar pe piaţa principală şi, împreună, au o capitalizare de 36 de miliarde de euro.

FTSE este lider mondial de clasificare a indicilor bursieri.

Articolul precedentARB: „Piața de capital din România intră într-o nouă etapă de dezvoltare”
Articolul următorGazele câștigă teren în fața cărbunelui. Sunt mai ieftine și ecologice