Bunurile de la rude, comenzile online și bagajele, predomină în coletele DPD venite din afară

Bunurile de la rude, comenzile online și bagajele predomină în coletele primite de români din Europa.

Potrivit companiei de curierat rapid DPD, volumul coletelor primite de români din străinatate provin din Bulgaria, Olanda, Germania, Marea Britanie și Polonia, iar ponderea acestora a crescut cu 24%, în primele șapte luni ale anului.

”Aceste trimiteri au generat peste 80% din totalul importurilor în primele 7 luni ale anului.
Bunuri de la rude, comenzi online și bagaje – cele mai populare colete primite din Europa
În topul județelor din care sunt expediate cele mai multe colete în afara țării se află București, urmat de Timișoara, Sibiu, Arad și Cluj, generând circa 74% din totalul coletelor expediate. Clasamentul județelor în care românii primesc cele mai multe colete din străinătate este condus tot de București și Timișoara, urmate de Brașov, Cluj și Sibiu, care împreună însumează peste 52% din totalul coletelor importate”, arată un comunicat DPD.

Potrivit DPD România, românii au trimis cu peste 48% mai multe colete în străinătate în primele 7 luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai multe colete expediate din România în străinătate au fost livrate în Bulgaria, Ungaria, Germania, Italia și Marea Britanie, țări care însumează circa 91% din totalul coletelor expediate în afara țării.

„Observăm o creștere semnificativă a românilor care aleg să trimită colete din România în Europa sau să primească pachete din Europa. Prin DPD, românii trimit în țările europene mai ales produse romanești și multe bagaje. De asemenea, aceștia primesc acasă, în țară, în special produse comandate de la magazinele online. Pentru a doua jumătate a anului, estimăm o creștere a volumului de expedieri cross border, susținută de studenții români internaționali, Black Friday și sărbătorile de iarnă”, declară Lucian Aldescu, CEO DPD România.

DPD România este parte a DPDgroup, lider european în curieratul rutier. În România, DPD se află în top 3 companii de curierat. Prin tehnologia inovatoare, cunoașterea pieței locale și cele 2 servicii Predict și PalletOne, DPD România oferă cea mai bună experiență de livrare atât expeditorilor, cât și destinatarilor.
DPD România livrează anual peste 9 milioane de colete.

Articolul precedentAfacerile City Grill în creștere cu 15%. 81 milioane lei încasați în S 1
Articolul următorDouă țări foste comuniste întrec România la creșterea economică

Comments are closed.