Bulgaria va adera la spațiul Schengen de la începutul lui 2019 cu aeroporturile – frontierele aeriene – în prima etapă, a declarat liderul europarlamentarilor populari și posibilul președinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, transmite 24 Chasa, preluată de Rador.

Declarația a fost făcută cu ocazia unei întâlniri la Bruxelles, între Manfred Weber și liderul Grupului Parlamentar al GERB, Țvetan Țvetanov, dedicată aderării Bulgariei la Schengen cu frontierele aeriene începând din 2019, situației politice din Europa și provocările generate de procesul de adoptare a monedei euro începând tot cu anul viitor. Weber şi-a exprimat susţinerea pentru aderarea Bulgariei la Schengen pe calea aerului, într-un interviu pentru ziarul 24 Chasa, la Helsinki, la câteva minute după ce a câştigat nominalizarea pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, la Congresul PPE din data de 8 noiembrie, în capitala Finlandei.

Prin Ţvetanov, luni, Manfred Weber a salutat cabinetul lui Boiko Borisov pentru cel mai pozitiv raport de monitorizare, MCV, al Comisiei Europene.

În schimb, accesul României în spațiul Schengen este blocat din cauza corupției. A spus-o cu subiect și predicat în luna iunie premierul Olandei, Mark Rutte. ”Pentru a adera la spațiul Schengen, România și Bulgaria trebuie să îndeplinească anumite condiții definite în MCV, iar corupția e una dintre cele mai importante”, a spus el pe 11 iunie în Parlamentul European.

”Salut faptul că România și Bulgaria au această aspirație de a adera întru totul la acquis-ul Schengen și într-adevăr au făcut eforturi mari… Dar o înțelegere e o înțelegere și nu putem accepta țări în Schengen dacă nu îndeplinesc toate criteriile de aderare”, a mai spus Rutte.

Anul acesta, România a avut cel mai critic raport MCV de la aderarea la Uniunea Europeană, cauzele fiind ofensiva împotriva independenței justiției și a luptei anticorupție declanșată de coaliția PSD-ALDE-UDMR.

 

Articolul precedentPermise de muncă pe cinci ani pentru românii din UE, o aberație marca Teodorovici (opinie)
Articolul următorCluj-Napoca: 30 de autobuze noi, cumpărate cu 1 mil. lei bucata