Bula imobiliară explodează. Prețurile se duc în jos

După ani de creştere a preţurilor imobilelor, acestea încep să se îndrepte în jos. De la Londra la Sidney, de la Beijing la New York, preţul imobiliarelor scade, scrie Bloomberg.

Modificările fiscale care vor scădea cererea şi standardele ridicate ale creditorilor când vine vorba de finanţare sunt doi factori care răcesc piaţa. Acest lucru ar putea avea implicaţii mai profunde din moment ce bogaţii lumii au cumpărat proprietăţi pe mai multe continente, asta însemnând că un punct de cotitură într-o ţară ar putea avea efecte şi în alte părţi ale lumii, potrivit Fondului Monetar Internaţional, citat de ZF.

Preţurile imobiliarelor în Marea Britanie încep să scadă pe fondul îngrijorărilor despre impactul pe care îl va avea Brexit, al încetinirii creşterii economice, dar şi din cauza preţurilor mari care temperează cererea. Preţul proprietăţilor din cele mai bune cartiere din Londra au scăzut cu aproape 18 procente de la apogeul din 2014, unele pierzând o treime din valoare.

Politica de reprimare a Chinei asupra preţurilor supra-încălzite a îngheţat vânzările şi a pus valoarea imobiliarelor pe un trend descendent. Mai mult de 30 de restricţii impuse de Beijing au condus la un minim istoric al vânzărilor de imobile anul acesta.

În Sidney, Australia, preţurile imobiliarelor se scufundă din cauza unei combinaţii de limitări în zona de creditare, de preţuri crescute şi eliminarea „fricii de a rata oportunitatea”.

Preţul imobiliarelor din Manhattan, New York, au scăzut timp de trei trimestre consecutive, lucru ce a permis cumpărătorilor să fie mai selectivi. La sfârşitul T2, 2018, pe piaţă erau aproximativ 7.000 de apartamente, cu 11 procente mai multe decât în T2, 2017. Vânzările au scăzut cu 17%, până la 2.600. Între timp, dezvoltatorii imobiliari „pompează” marfă pe piaţă: este de aşteptat ca până la sfârşitul anului să fie listate 4.600 de apartamente de lux.

Oraşul canadian Toronto a arătat că preţul imiobiliarelor îşi poate reveni repede după o cădere, însă tensiunile comerciale cu SUA şi posibilitatea de a creşte dobânzile ar putea fi problematice pentru preţurile apartamentelor. Preţul imobiliarelor în Toronto a început să crească după prăbuşirea din aprilie de anul trecut, iar cererea continuă să întreacă oferta, în ciuda eforturilor guvernului de a combate specula din piaţa imobiliară.

 

 

Articolul precedentAsiguratorul francez Sogessur a deschis o sucursală în România
Articolul următorRomânia, campioana nedorită a oamenilor activi plecați în străinătate

11 COMENTARII

  1. … [Trackback]

    […] Here you will find 92941 additional Info on that Topic: realitateafinanciara.net/bula-imobiliara-explodeaza-preturile-se-duc-in-jos/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Here you can find 73690 more Info on that Topic: realitateafinanciara.net/bula-imobiliara-explodeaza-preturile-se-duc-in-jos/ […]

  3. … [Trackback]

    […] Here you will find 28662 more Information on that Topic: realitateafinanciara.net/bula-imobiliara-explodeaza-preturile-se-duc-in-jos/ […]

Comments are closed.