Bugetul Programului Rabla Plus pe anul acesta va fi suplimentat cu 60 de milioane de lei şi va ajunge la 200 de milioane, contravaloarea a aproximativ 4.000 de maşini electrice, a declarat, joi, ministrul Mediului, Costel Alexe.

Potrivit ministrului, dacă toți banii vor fi accesați, anul acesta se vor achiziționa mai multe mașini electrice decât în toţi cei 4 ani de când funcţionează programul Rabla Plus în România (3.000 de bucați).

Suplimentarea a fost necesară pentru că, pentru prima dată, întregul buget pentru persoanele fizice a fost epuizat.

Pentru 2020, programul Rabla Plus a început cu un buget de 140 de milioane de lei, cu 45% mai mult decât în anul precednt. Prima de achiziționare plătită de stat este de aproximativ 10.000 de euro, ceea ce poate reprezenta până la jumătate din preț, dacă ne referim la cele mai ieftine modele din clasa electric de pe piața românească.

Conform datelor centralizate, în acest an, rezervările eco-tichetelor Rabla Plus au atins cifra de 1.225 de maşini, în mai puţin de trei luni de la startul programului. În perioada similară a anului trecut, au fost rezervate puţin peste o mie de autovehicule.

Articolul precedentComisia Europeană a aprobat ajutoare de stat de 935 de milioane de euro pentru IMM-uri
Articolul următorFranța a pierdut în primul semestru al acestui an 14,3 milioane turişti