Ministrul Finanțelor, Florin Cîţu, a afirmat că proiectul de buget ar trebui să fie gata până pe 31 decembrie și că va lucra inclusiv de Crăciun şi Revelion pentru ca acest lucru să se întâmple. Într-un interviu la Rock FM, Cîțu a întrucât acesta trebuie să fie gata până pe 31 decembrie.

„O să lucrez la bugetul pentru anul viitor. Cam acestea vor fi Crăciunul şi Revelionul meu. Trebuie să îl avem până în 31 decembrie. Va trebui să pregătim bugetul pentru anul viitor”, a afirmat Cîţu, într-o intervenție în emisiunea lui Răzvan Exharhu, Morning Glory.

Șeful Finanțelor a vorbit și despre perspectivele economice ale României în 2021.

„M-am uitat la ce estimează şi Fitch sau FMI sau alte instituţii şi toate dau o creştere economică de 4,9% pentru România. Noi credem că o să fim la 4,7. Nu ştiu exact cifrele. Le fac cei de la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, dar revenim anul viitor cu o consolidare fiscală. Încercăm să avem un deficit mai mic ca să nu ne mai împrumutăm atât de mult. Deficitul mai mic vine din venituri mai mari. Digitalizarea ANAF va aduce mai multe venituri la buget”, a mai spus ministrul.


La sfârşitul lunii octombrie, confruntat cu o serie de critici din partea PSD, care susțineau că nu are un proiect de buget, Florin Cîţu a explicat, pe pagina sa de Facebook, că nu poate prezenta documentul deoarece acest lucru este ilegal.

La începutul lunii septembrie, premierul  Ludovic Orban afirma că își doreşte ca proiectul de buget pe anul viitor să fie dezbătut şi votat de Parlamentul care va rezulta în urma alegerilor din 6 decembrie.

Mai mult decât atât, Orban spunea că bugetul pe anul viitor ar putea fi dezbătut şi votat în perioada dintre Crăciun şi 31 decembrie, astfel încât să existe un buget pentru anul următor încă din prima zi a lui 2021.

Articolul precedentA fost semnat contractul de finanţare pentru metroul către Otopeni
Articolul următorO treime din angajații Tarom ar urma să fie concediați. Numărul directorilor, înjumătățit