Bugetul de stat pe anul 2019 este gata și urmează să fie prezentat marți de Guvern. A spus-o Darius Vâlcov, într-o emisiune televizată. Consilierul Viorică Dăncilă a subliniat și că astăzi va avea loc, cel mai probabil, o ultimă discuție pe proiectul de buget în cadrul coaliției de guvernare, dar și cu UDMR. 

„Este gata, va fi anunţat marţi (…) Pe 5 sau 6 februarie va putea începe şi dezbaterea pe marginea acestuia, atunci când Parlamentul se întoarce”, a afirmat Vâlcov.

Iniţial, la nivelul Coaliţiei se preconiza că proiectul de buget va intra în dezbatere publică la începutul lunii ianuarie şi că cel mai probabil va exista o şedinţă extraordinară a Parlamentului. Nu s-a întâmplat însă așa.

Lucrurile s-au complicat după ce Dragnea a anunțat în şedinţa Comitetului Executiv al PSD din 10 decembrie 2018 că Guvernul Dăncilă va lansa un fond de investiţii de 10 miliarde de euro dedicat exclusiv administraţiei locale.

Anunţul făcut de preşedintele PSD a venit în contextul în care Guvernul avea deja probleme cu elaborarea proiectului de buget pe 2019 în ţinta de deficit bugetar de sub 3% din PIB.

Întrebat de unde vor veni aceşti bani, Dragnea a răspuns: „Din România”.

 

Articolul precedentCe se întâmplă cu moneda EURO luni dimineaţă, după o săptămână de coşmar pentru leu
Articolul următorFirmele magantului rus Oleg Deripaska scapă de sancţiuni