Bugetul de stat pe 2021 a trecut de Parlament! Senatorii și deputații au adoptat marți, bugetul de stat pe 2021 așa cum a fost propus de Guvern. Este primul buget de stat care nu a fost modificat în Parlament, Coaliția de guvernare a respins toate amendamentele Opoziției. Dezbaterile în Parlament nu s-au încheiat încă. Urmează votul pe legea bugetului asigurărilor sociale 2021.

tul final pe ambele bugete pentru 2021, de stat și al asigurărilor sociale este dat marți în Parlament. Pentru a intra în vigoare, legile trebuie promulgate de președintele Klaus Iohannis.

Ora 18.40. Bugetul de stat – votat cu 234 voturi pentru, 170 impotriva, fără niciun amendament.

Pentru anul in curs este prevăzut un deficit de 7,16% din PIB și o creștere economică de 4,3% , cu inghetarea pensiilor, fara vouchere de vacanta, fara creșterea alocațiilor.

Potrivit Guvernului, Bugetul de stat stabileşte venituri în sumă de 173,700 miliarde lei și cheltuieli în sumă de 326,407 miliarde lei credite de angajament, în sumă de 261,050 miliarde lei – credite bugetare, cu un deficit de 87,349 miliarde lei.

După votul pe bugetul de stat a luat cuvântul Florin Cîțu, pentu prezentarea bugetului asigurărilor de stat.

„Bugetul de stat demontează minciunile socialiştilor de la PSD! Nu pot să nu remarc cum şi-au motivat votul socialiştii de la PSD. Au spus tot, în afară de adevăratul motiv – că au fost tăiaţi de la buget şi nu pot să mai fure. Ăsta a fost singurul argument. În rest – vor ţipa tot anul. În rest – minciuni, minciuni şi iar minciuni. Câteva din aceste minciuni le vom deomnta astăzi cu bugetu lasigurărilor de stat. (…) Cum nu se duc bani către asistența socială? Au crescut pensiile și în 2021. Nu mai mințiți! Deci 7,7 miliarde de lei în plus, au trecut pensiile”, a declarat premierul marți de la tribuna Parlamentului.

„Deciziile pe care le-ați luat în ultimul an, ireponsabile, dezmățul fiscal pe care l-ați făcut ne-a adus în situația asta să avem acest deficit. De la bugetul de stat trebuie să dăm și anul acesta 18 mild de lei mai mult ca anul trecut pentru că au crescut pensiile. Noi plătim mai mult, și pensii, salarii , alocații, fără să creștem taxe ,așa cum ați făcut voi trei ani de zile! Vă arătăm cum se face, luati notițe!”, le-a mai transmis Cîțu social-democraților, care au fost la putere între 2017 și 2020.

 

Articolul precedentPremierul Cîțu despre votul pe buget: ”O să fie prima dată când un buget o să treacă curat”
Articolul următorConcedieri masive – 200 de mii de români riscă să rămână fără job – Ce companii sunt vizate