Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut luni la 3,11% de la 3,12% în ziua precedentă, arată datele centralizate de Banca Națională a României.

Este urmarea injecției de 9 miliarde de lei efectuată marți, 3 septembrie, de către BNR, prin a patra operațiune repo într-o lună.

Pentru a se păstra ROBOR la un nivel scăzut, BNR va fi nevoită să repete miercuri sau joi o nouă operațiune repo, deoarece termenul de maturitate a acestora este de o săptămână, iar marți, băncile sunt nevoite să înapoieze cei 9,5 miliarde lei.

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a stagnat luni la 3,37%.

În schimb, indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a stagnat vineri, la nivelul de 3,45%, cât a fost stabilit joi.

Indicele ROBOR la 12 luni a stagnat și el la 3,50%.

Articolul precedentProcesatorii au colectat din gospodării cu 1,6% mai mult lapte, în iulie. Importurile au crescut cu 143 de tone
Articolul următorStafia Lehman Brothers bântuie, încă, Europa

Comments are closed.