Marius Budăi și Marcel Boloș merg săptămâna viitoare la Bruxelles, pentru o nouă rundă de negocieri cu Comisia Europeană. Totul după ce oficialii europeni au criticat dur reforma pensiilor speciale care a trecut deja de Senat. Astfel, specialii vor ieși la pensie cu 65% din totalul veniturilor realizate în ultimul an de activitate, cu excepția magistraților, care vor primi 80%. 

Marius Budăi și Marcel Boloș merg săptămâna viitoare la Bruxelles, pentru o nouă rundă de negocieri cu Comisia Europeană. Asta după ce reforma pensiilor speciale a trecut de Senat, după mai bine de trei ore de scandal făcut de opoziție, dar și de militarii care cer scoaterea din PNRR a pensiilor din Apărare. În timp ce senatorii votau proiectul de lege, la Guvern oficialii europeni criticau dur forma agreată de coaliție. 

În ciuda protestelor organizate de Opoziție, proiectul de lege a trecut de Senat cu largă majoritate. Astfel, specialii vor ieși la pensie cu 65% din totalul veniturilor realizate în ultimul an de activitate, cu excepția magistraților, care vor primi 80%. Nu sunt singurele modificări aduse de coaliție. 

Se interzice cumulul pensiilor speciale, iar partea de necontributivitate se impozitează cu 15%. Înainte de vot, militarii și polițiștii au protestat pe holurile Parlamentului. 

În timp ce senatorii se certau ca la ușa cortului, oficialii europeni erau prezenți la Guvern. Potrivit unor surse, Comisia e nemulțumită de forma care a trecut de Senat. Oficialii europeni ar fi vrut ca pensiile speciale să se calculeze 45% din ultimul an de activitate. 

Articolul precedentANAF atacă la pachet. Zecii de mii de români care au trimis colete ramburs sunt pe LISTELE NEGRE
Articolul următorDezvăluiri exclusive despre jocurile și abuzurile șefului Poștei Române. Matei Brătianu: Vom cere o majorare de salarii de 30% pentru angajați

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau