ANAF atacă la pachet. Zecii de mii de români care au trimis colete ramburs sunt pe LISTELE NEGRE

ANAF începe controalele la persoane fizice care fac vânzări online.  Inspectorii antifraudă din toată țara vor începe în curând controalele la persoane fizice care fac vânzări prin firme de curierat și au avut încasări ramburs. Din primele date raportate la ANAF, de către companii de curierat, aproximativ 17 milioane de colete, în valoare totală de 5 miliarde lei, au fost trimise cu plata ramburs în primele trei luni.

O singură persoană fizică a încasat 44 milioane lei, în primele luni de raportare, din vânzarea de produse cosmetice.

Directorul general al direcţiei Antifraudă din cadrul ANAF, Teodor Alexandru Georgescu, spune că instituţia a identificat 22.000 de persoane care au trimis colete cu plata ramburs în valoare de 1,8 miliarde lei, fără să îşi declare veniturile.

De la începutul acestui an se aplică legea prin care companiile de curierat sunt obligate să raporteze, lunar, la ANAF date cu privire la coletele cu plată ramburs.

„Am identificat, doar din datele trimise de către o companie de curierat, 22.000 de persoane fizice care au trimis colete cu plată ramburs, în valoare totală de 1,8 miliarde lei, şi nu şi-au declarat veniturile”, a spus Teodor Alexandru Georgescu, potrivit zf.ro.

De la sfârșitul anului trecut, firmele de curierat și servicii poștale sunt obligate să raporteze la ANAF detaliile privind livrările cu plata ramburs pentru produsele comandate online, prin formularul 395. 

Astfel se urmărește ”identificarea beneficiarilor reali care eludează taxele și impozitele datorate, prin încasarea sub formă de rambursuri, prin intermediul furnizorilor de servicii poștale, a veniturilor obținute din tranzacții efectuate în mediul online”.

Articolul precedentTurismul românesc trăiește din banii statului – Voucherele de vacanță au salvat stațiunile în ultimii ani
Articolul următorBoloș și Budăi, noi negocieri la Bruxelles pe tema pensiilor speciale – România riscă să piardă bani din PNRR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau