BNS cere scuze după ce a calculat greșit salariul minim: „Proiectul de ordonanță de urgență nu prevede o diminuare”

Blocul Național Sindical a revenit cu scuze după ce a calculat greșit salariul minim și a estimat, astfel, că aproximativ 1,8 milioane de lucrători din România vor avea un salariu minim diminuat cu 83 de lei, începând cu luna noiembrie. Anunțul a venit după ce, miercuri, Executivul condus de Marcel Ciolacu a avut mai multe discuții în cadrul Consiliului Național Tripartit, atât cu reprezentanții din industria sectorului agricol, cât și cu cei din construcții, pentru a stabili împreună valorile cu care salariul minim va crește de la 1 noiembrie 2023, conform proiectului de OUG.

„Această greșeală s-a produs din cauza unei interpretări greșite a două articole din proiectul de ordonanță de urgență în discuție. După o analiză detaliată, s-a clarificat că proiectul de ordonanță de urgență nu prevede o diminuare a salariului minim pentru lucrătorii din România (…) Regretăm profund orice confuzie sau disconfort pe care informația eronată ar fi putut să le cauzeze”, transmite BNS.

„Blocul Național Sindical își cere scuze public pentru informația eronată transmisă în comunicatul de presă emis de organizație ieri, 25.10.2023, potrivit căreia aproximativ 1,8 milioane de lucrători din România vor avea un salariuminim diminuat cu 83 de lei, începând cu luna noiembrie. Această greșeală s-a produs din cauza unei interpretări greșite a două articole din proiectul de ordonanță de urgență în discuție. După o analiză detaliată, s-a clarificat că proiectul de ordonanță de urgență nu prevede o diminuare a salariului minim pentru lucrătorii din România.

În calitate de organizație sindicală, ne angajăm să furnizăm informații corecte și precise membrilor noștri și opiniei publice în general. Regretăm profund orice confuzie sau disconfort pe care informația eronată ar fi putut să le cauzeze.

Blocul Național Sindical își reiterează angajamentul de a susține drepturile și interesele lucrătorilor din România și va continua să urmărească cu atenție evoluțiile legislative care pot afecta salariile și condițiile de muncă ale acestora”, a mai transmis BNS.

Articolul precedentGuvernul dă cu o mână și ia cu două: Crește salariile din construcții, dar introduce taxe
Articolul următorMăsurile fiscale, PROMULGATE de Klaus Iohannis! Care sunt noile taxe pentru români