Banca Naţională a României lansează în circuitul numismatic, începând de luni, o monedă din argint cu tema 90 de ani de la naşterea lui Fănuş Neagu.

Aversul monedei redă casa memorială Fănuş Neagu, un fragment din romanul „Îngerul a strigat”, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2022”.

Reversul monedei prezintă portretul şi semnătura lui Fănuş Neagu, anii între care a trăit „1932” şi „2011”, titlurile unora dintre volumele publicate de acesta şi inscripţia „90 DE ANI DE LA NASTERE”. 

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare, precum şi de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 480,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 90 de ani de la naşterea lui Fănuş Neagu au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Imagine

Articolul precedentCum a ajuns Petrom în mâinile austriecilor de la OMV – Povestea controversată a companiei – Nu s-au respectat clauzele contractului
Articolul următorCarnea de porc, un lux din import de Crăciun – Anunțul fermierilor români – Producția, decimată de pesta porcină africană

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau