Banca Națională a României a publicat, marți, recomandările Autorității Bancare Europene privind confidențialitatea, la care autoritățile competente din România trebuie să se conformeze până pe 8 octombrie 2018.

Recomandările prezintă punctul de vedere al ABE privind practicile adecvate în materie de
supraveghere în cadrul Sistemului european de supraveghere financiară sau privind modul în care ar trebui aplicat dreptul Uniunii într-un anumit domeniu. Autoritățile competente, astfel cum sunt definite la articolul 4 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr. 1093/2010 și cărora li se aplică recomandările, trebuie să se conformeze prin integrarea acestora în practicile lor, după caz (de exemplu, prin modificarea cadrului legislativ sau a procedurilor de supraveghere proprii), inclusiv în cazurile în care recomandările sunt adresate în primul rând instituțiilor.

În conformitate cu articolul 16 alineatul (3) din Regulamentul (UE) nr. 1093/2010, autoritățile competente trebuie să notifice ABE dacă s-au conformat sau intenționează să se conformeze prezentelor recomandări sau, în caz contrar, care sunt motivele neconformării, până la 08/10/2018. În lipsa unei notificări până la acest termen, ABE va considera că autoritățile competente nu s-au conformat.

  • Recomandările de modificare a Recomandărilor EBA/REC/2015/01 privind echivalența regimurilor de confidențialitate – EBA/REC/2018/01 din 7.08.2018 prin includerea unor autorități din alte state terțe (Domeniul Guernsey, Republica Orientală Uruguay și Republica Coreea) în Tabelul cu autoritățile evaluate și evaluarea echivalenței efectuată, varianta în limba română a acestora poate fi consultată: aici
Articolul precedentBNR a publicat Ghidul Autorității Bancare Europene privind criteriile de dificultate financiara a bancilor
Articolul următorLeul își revine încet. ROBOR scade. Românii pleacă bucuroși în minivacanță

Comments are closed.