BMW a început producția celui mai exclusivist model Seria 8

BMW Group a început producția modelului Seria 8 Coupe, cel mai exclusivist model din portofoliul constructorului bavarez. Acesta va fi fabricat în landul de origine, Bavaria, în uzina din Dingolfing, acolo unde este produsă și Seria 7.

Uzina BMW din Dingolfing a început producția noului BMW Seria 8 Coupé, un automobil sport de lux, un Grand Tourer de mari dimensiuni, despre care cei de la BMW spună că este doar startul unei ofensive de modele de lux. Potrivit companiei, facilitățile de producție din Bavaria Inferioară au trecut printr-o investiție de câteva sute de milioane de euro. Mai multe inovații digitale au fost integrate în procesele de producție, inclusiv sisteme de transport autonome și dispozitive inteligente. Dr. Andreas Wendt, directorul uzinei BMW Group din Dingolfing: „Fabrica BMW Group din Dingolfing are o competență remarcabilă în producția de automobile pentru segmentul de lux. Suntem pregătiți în mod optim pentru producția noului BMW Seria 8 Coupé.”

Stefan Schmid, președintele sindicatului de la uzina din Dingolfing: „Noul BMW Seria 8 Coupé la uzina BMW Group din Dingolfing va consolida poziția noastră de centru de competență pentru clasa de lux și va asigura viitorul uzinei noastre.” Modelul Serie 8 Coupe nu este doar vârf de gamă pentru clienți, este și un produs care reunește cele mai noi tehnologii din industrie. BMW îl descrie ca „un mix inteligent de materiale care include oțel, plastic, aluminiu și fibră de carbon”. Pe lângă structurile de susținere din partea frontală și cea spate ale automobilului, alte componente, precum acoperișul, ușile, capota și scutul frontal ale noului BMW Seria 8 Coupé, sunt realizate din aluminiu. Pentru prima dată în producția de serie a unui model BMW, acoperișul este disponibil din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP) – material care este produs tot la uzina din Dingolfing printr-un proces inovator de presare umedă.

Versiunea de lansare, BMW 840d xDrive Coupé, se bazează pe un motor diesel de 3,0 litri, cu șase cilindri dispuși în linie, cu o putere maximă de 320 CP și un cuplu maxim de 680 Nm.

Articolul precedentFitch atrage atenția că deficitul bugetar poate ajunge la 3,4% din PIB
Articolul următorPrimarii nu vor mai semna ca…primarul, prin noul Cod administrativ

Comments are closed.