????????????????????????????????????

Vicepremierul Paul Stănescu a susţinut vineri, la Slatina, la întrunirea Filialei Judeţene a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), că în luna octombrie ar putea intra în vigoare Codul administrativ.

Noul Cod administrativ este menit său simplifice prodeurile actuale de arestare a domeniului public, conform AGERPRES. Dar din declarația lui Stănescu se desprinde ideea ”revolutionară” cu care va veni acest Cod: primarii vor semna numai pentru oportunitate, iar pentru legalitate vor semna direcţii din subordine. Deci, acest cod va da liber la acari Păun, în condtiile în care primarul poate dicta oportunitatea, cine și ce avize să primească cu întâietate, dar de legalitatea documentelor eliberate va răspunde doar direcția de resort.

„La primar vorbim de oportunitate, de legalitate trebuie să semneze toţi ceilalţi care sunt în subordinea primarului, partea juridică – direcţia juridică ş.a.m.d.. Sunt oameni care semnează de legalitate, primarul semnează doar de oportunitate. Dacă primarul deleagă anumite atribuţii, va răspunde cel căruia i-a delegat atribuţiile respective, nu va răspunde tot primarul”, a explicat Stănescu.

„Numai un exemplu, atestarea domeniului public. Vreau să vă spun că, de când am mers la MDRAP, am sute de documente de atestare a domeniului public, sute, nu poţi să le faci faţă. E o aberaţie ca un minister să ştie mai bine – cineva de la Bucureşti – care este domeniul public al unitații administrativ teritoriale. Chiar e aberaţie. Şi am stabilit că fiecare consiliu local şi consiliu judeţean, scrie în cod, îşi face atestarea domeniului public cu o viză MDRAP, pentru că este vorba de foarte multe ministere implicate şi mai sunt şi câteva lucruri sensibile, unele aparţin de alte structuri, militarizate şi sigur că trebuie o viză şi de acolo, dar lucrurile se simplifică foarte mult”, a explicat Stănescu.

Noul Cod administrativ are în jur de 680 de articole, multe dintre acestea reglementând domeniul public. Luni este prevăzut să ajungă în dezbatere în Camera Deputaților.

 

Articolul precedentBMW a început producția celui mai exclusivist model Seria 8
Articolul următorMF a plasat doar 20% din titlurile de stat către populație, dar ”vinde” știrea ca pe un succes

Comments are closed.